La Unió d'Empresaris d'Automoció dóna dos cotxes a l'EMT perquè els estudiants facin pràctiques

L'entrega s'emmarca en un conveni de col·laboració entre l'Escola Municipal del Treball i el gremi

Societat

L'Escola Municipal del Treball (EMT) i la Unió d'Empresaris d'Automoció de Catalunya (UEAC) han signat un conveni de col·laboració per promoure les relacions acadèmiques, industrials i professionals del món del motor. Montse Bosch, directora de l'EMT, ha destacat que l'acord impulsa "les pràctiques duals i l'intercanvi d'espais i d'equipament. Creiem que serà una benefici per a l'alumnat i, si hi guanyen els estudiants, també hi guanya el teixit empresarial i la ciutat". Per la seva banda, Carles Torras, secretari general de la UEAC, ha destacat que "l'acord pretén cobrir les mancances del centre" i ha recordat que "al sector li calen bons professionals, per això tots els alumnes de l'EMT surten amb feina".


Alguns dels punts acordats al conveni són l'acolliment d'estudiants a les empreses associades a la UEAC i l'aportació per part del gremi d'equipament, material, programari i maquinària. De moment, la UEAC ha donat dos vehicles perquè l'alumnat faci pràctiques. "Tot cotxe que ens donin és benvingut. Aquests són força nous i no els ha tocat cap estudiant, de manera que ens obliga a treballar-hi amb cura" explica Marcel Bentoi, estudiant del cicle formatiu. "Les donacions ens permeten treballar amb cotxes reals, i això ens ajuda molt a l'hora d'aprendre", afegeix Carlos Arévalo, un altre dels estudiants.

Crida a cedir material automobilístic
La UEAC no descarta donar un tercer vehicle a l'EMT, segons les necessitats de l'alumnat. Aquests són cotxes donats de baixa temporal que els estudiants desmunten completament per treballar els seus components i que acaben desballestats. "Amb aquesta donació, ara disposem de nou cotxes al centre. El material és el que ens fa més falta, per això ens va molt bé que ens en cedeixin", assegura Gúmer Sánchez, professor del cicle formatiu. "A més, si són vehicles més nous ens permet treballar amb tecnologia més actualitzada", indica Joan Vila, cap del departament d'Automoció de l'EMT. Fins ara, la majoria de material cedit ha estat provinent d'Ajuntaments, com el de Granollers, o d'empreses, com Desguaces La Cabaña.

La UEAC i els estudiants demanen el Grau Superior
L'EMT imparteix el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Electromecànica de vehicles automòbils, uns estudis de dos anys que actualment cursen uns 30 joves al matí i una vintena més a la tarda –entre els quals hi ha dues noies–. Durant la signatura del conveni, Torras ha demanat la creació d'un Grau Superior d'Automoció al centre, una proposta que l'alcalde, Josep Mayoral, ha vist amb bons ulls i que també demanen estudiants del cicle, com és el cas d'Arévalo i Bentoi: "Ara fem primer. Esperem que quan acabem segon puguem estudiar el Grau Superior aquí. Si no, l'haurem de buscar a fora", asseguren.

Edicions locals