El Trabuc dedica 15 dies a la cuina del cargol

El restaurant ofereix un menú especial, des d'aquest diumenge i fins al 25 de març

Economia

El restaurant El Trabuc celebra la 26a edició de la Quinzena de la Cuina del Cargol, una proposta gastronòmica que s'inicia aquest diumenge i que es podrà degustar fins al 25 de març. Així, durant 15 dies hi haurà un menú especial en què el cargol serà present a tots els plats.


S'hi podran degustar diverses formes de preparar aquest producte tan apreciat de la cuina mediterrània, ja sigui en les seves formes tradicionals o en les més contemporànies.

El menú (de 54 euros) consta d’un aperitiu, tres tastets, segon plat i postres a escollir. Tot regat amb vi negre Basagoiti (tempranillo) D.O. La Rioja criança 2015 o bé vi blanc Raventós d’Alella (pansa blanca) D.O. Alella 2016. Com a aperitiu se servirà una crema de pèsols a la tòfona amb cargol fumat. Seguidament, es podran escollir els tastets, que inclouen plats de cargols cuinats d'una quinzena de maneres diferents (a la llauna, en escabetx, amb pernil i amb foie d'ànec, entre altres).

Com a segon plat es pot triar entre peus de porc desossats amb carxofes, moixernons i cargols; cassola de conill, botifarra, calçots i cargols; cabrit saltejat amb alls tendres, espàrrecs i cargols; espatlla de xai al forn amb verduretes i cargols; timbal de cua de bou amb trompetes de la mort i cargols; llobarro a la brasa amb cargols a les herbes; bacallà amb carxofes, ou dur i cargols; fideus o arròs a la cassola amb costella, salsitxes, carxofes i cargols; cap i pota amb samfaina i cargols; gambeta de Palamós amb cargols a la marinera; entrecot de bou filetejat amb formatge de Centelles, ruca i cargols, i galta de vedella confitada amb escalunyes, bolets i cargols. 

La Quinzena de la Cuina del Cargol s'il·lustra enguany amb un cartell que reprodueix un oli sobre tela del pintor granollerí Antoni Granja Llobet.

Edicions locals