L'Anònims homenatja l'anarquista i antifranquista Agustín Rueda

El restaurant granollerí prepara diversos actes coincidint amb els 40 anys de l'assassinat del sallentí a la presó de Carabanchel

Societat

El restaurant Anònims té previstos diversos actes per commemorar els 40 anys de l'assassinat de l'anarquista i antifranquista Agustín Rueda a mans de funcionaris de la presó de Carabanchel. El primer acte tindrà lloc dimarts 12 (19h), quan s'organitzarà una xerrada amb Pep Palau -excompany i amic de Rueda- i de Joni D, autor del llibre Grups autònoms. Una crònica armada de la transacció democràtica. Maria Rueda, germana d'Agustín, també ha confirmat la seva assistència a l'acte.


A més, dijous (19 h) hi ha previst el visionat de Bahia de Pasaia, un documental sobre l'assassinat de Rafael Delas Txapas, Pedro María Isart Pelitxo, José María Izura Peluy Dionisio Aizpuru Kurro, després d'una emboscada de la policia el 22 de març de 1984.

Agustín Rueda (Sallent, 1952) va morir l'any 1978 com a conseqüència de les tortures a què va ser sotmès a la presó de Carabanchel, on estava empresonat acusat de formar part d'un grup autònom armat.

 

Edicions locals