Signada l'acta per iniciar les obres del Centre de Salut de Granollers als terrenys de l'antiga Policlínica

Es preveu que els treballs, amb un pressupost de més d'11,6 milions d'euros, tinguin un termini d'execució de 22 mesos

Societat

Avui s'ha signat l’acta de comprovació del replanteig de les obres del nou Centre de Salut de Granollers, que la Generalitat construirà als terrenys de l'antiga Policlínica, al carrer Girona, tancada ja fa més d'una dècada. Aquest document és el que marca l’inici de les obres d'aquest equipament llargament reivindicat, i que té un termini d’execució previst de 22 mesos.


L’obra del nou centre es va adjudicar el 12 de desembre per import de 9.645.695,79 euros (sense IVA) –en total, uns 11,68 milions– a la Unió Temporal d'Empreses (UTE), formada per Agefred, SL, i Copisa Constructora Pirenaica, SA.

El disseny de l'edifici és obra de la UTE d’Albert Vitaller Arquitectura, SLPU & Sanabria & Planas-Gallego Arquitectes. Es tracta d’un edifici amb una superfície construïda de 7.917 metres quadrats, de quatre plantes i soterrani, on s’hi instal·laran els vestidors i altres equipaments d’ús per als treballadors, així com aparcaments per a les ambulàncies, que hi accediran per mitjà d’una rampa des del carrer Girona.

A planta baixa hi haurà el servei d’urgències ambulatòries i de suport a la cronicitat, i el vestíbul. A la primera planta s’hi instal·laran sis quiròfans i els espais de pre i postoperatori per a estades de llarga durada i les habitacions d’ingrés. La segona planta no estarà oberta al públic, i la tercera i quarta acolliran una trentena de consultes externes, entre les quals la unitat de serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva.

 

Edicions locals