Mor l'empresari i pilot Andreu Basolí als 88 anys

Va ser propietari de les botigues del Grup Basolí, amb seu al carrer Alfons IV i que va tancar el 2014

Societat

Aquest diumenge ha mort a l'edat de 88 anys l'expilot de motos i empresari de Granollers Andreu Basolí Rabasa, nebot del molletà Simeó Rabasa –de l'empresa Derbi–. Basolí va ser va ser campió d’Espanya de motocròs, enduro i ral·lis en moto i durant anys va ser propietari de les botigues del Grup Basolí –amb seu al carrer Alfons IV–.


Després d'un període en què va treballar a Bicicletes Rabasa, l'empresa del seu oncle, a mitjans dels anys 50 va traslladar-se a Granollers, on va obrir una botiga de bicicletes i motocicletes, el que posteriorment seria el Grup Basolí i que va arribar a tenir diverses botigues en diverses poblacions catalanes, com Barcelona, Sabadell i Mataró. La botiga del carrer Alfons IV va estar oberta fins al 2014, quan va tancar per motius econòmics.

Andreu Basolí també va ser un dels pioners del motocròs a l’Estat espanyol; va guanyar dues vegades el campionat d’Espanya, els anys 1959 i 1960; un cop el campionat d’enduro (1959) i dos cops més el campionat de ral·lis en moto (1957-1958). També va participar en curses com les 24 Hores de Montjuïc i va pilotar automòbils en diversos ral·lis i competicions.

Edicions locals