La Porxada celebrarà diumenge el 70è concurs de colles sardanistes

Dissabte tindrà lloc la revetlla del certamen amb una ballada de sardanes a les 18 de la tarda

Cultura

La plaça de la Porxada serà l'escenari diumenge (11.30 h) del 70è concurs de colles sardanistes, que ja compta amb una vintena de colles inscrites d'arreu del territori català repartides en les categories d'alevins, juvenils, grans i veterans.


El concurs comptarà amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que posarà la música al passeig d'entrada amb A la festa, del compositor Joan Vilà Ayats. Continuarà amb dues tandes de lluïment -amb Els ocells canten i Per tu Rita-, i seguirà amb una sardana revessa i el lluïment final, en què s'interpretarà La roca del cargol, del mestre Josep Vicens 'Xaxo', i Vigatana, de Josep Saderra. La peça Som i serem, de Ramon Vilà, posarà música a la sardana de germanor, que continuarà amb el passeig de sortida i acabarà amb una sardana pel públic.

Segons apunta l'Agrupació Sardanista de Granollers, el concurs, que ja és tota una tradició a la ciutat, "ajuda a crear competició a l'entorn de la música i la dansa dins l'àmbit català que fa, o hauria de fer, créixer el patrimoni cultural del nostre país".

La prèvia del concurs
Dissabte, la Porxada també acollirà la revetlla del concurs amb una ballada de sardanes a càrrec de La Principal de la Bisbal, que interpretarà peces com País petit, Per tu Sílvia, Blanenca o La Santa Espina.

Edicions locals