La CUP porta les presumptes irregularitats de la gestió de les piscines a l'Oficina Antifrau

Considera que l'Ajuntament no va fiscalitzar la concessió al Club Natació Granollers

Política, Economia

Els regidors de la CUP, dimecres davant l'Oficina Antifrau
Els regidors de la CUP, dimecres davant l'Oficina Antifrau | CUP

GranollersMontse Eras

La Crida per Granollers-CUP va portar dimecres el cas de presumptes irregularitats en la gestió de les piscines municipals a l'Oficina Antifrau de Catalunya. La formació ha lliurat 18 documents que acrediten "fets en què s'aprecien indicis de conducta irregular per part de l'Ajuntament de Granollers i de l'anterior junta del Club Natació Granollers (CNG)", que té la concessió de gestió d'aquest equipament municipal.

El regidor de la CUP, Eduard Navarro, ha explicat que la seva formació ha esperat a rebre "una resposta satisfactòria de l'Ajuntament, i no l'hem tingut", diu. Per això, la CUP va decidir fer ús d'un "organisme creat per mandat del Parlament, com és l'Oficina Antifrau, per demanar responsabilitats" per unes possibles irregularitats en les funcions de fiscalització i control de convenis  i contractes del govern municipal. 

"Hem presentat documents que demostren que l'Ajuntament estava informat sobre aquestes presumptes irregularitats", diu Navarro, que recorda que el vicepresident de l'anterior junta directiva del CNG "va intervenir en cinc projectes d'obres del club, la qual cosa hauria d'haver generat dubtes sobre la compatibilitat" amb el càrrec de la seva tasca professional, així com amb el president de l'anterior junta va crear l'empresa Aqua Sports Associated, per construir el centre de tecnificació de natació sincronitzada a les Franqueses.

La CUP assegura que el novembre de 2006, quan es va acordar prorrogar el contracte de gestió amb el CNG signat el desembre de 2002, ja s'havia "detectat incompliment contractual pel que fa a inversions acordades". Els regidors de la CUP també han recordat que, durant un període de temps, "no hi ha actes de les reunions de la junta i l'Ajuntament". "Han passat tres regidors i un alcalde. Si no ho sabien, malament; i si ho sabien, pitjor", diu Navarro. De fet, "ha estat la nova junta, per mitjà d'una due diligence, qui ha fiscalitzat la gestió anterior", recorda Navarro.

La CUP espera que l'Oficina Antifrau obri una investigació que aclareixi els fets i depuri les responsabilitats que s'hi puguin associar.

Edicions locals