'Escrit per…' presenta la novel·la de Martí Porter protagonitzada per l'alcalde Maspons

La Gralla acull l'acte de 'Carmen a Granollers. Ocell Rebel', editat per Alpina

Cultura

Martí Porter va guanyar la primera beca 'Escrit per…'
Martí Porter va guanyar la primera beca 'Escrit per…'

Carmen a Granollers. Ocell Rebel és el llibre de Martí Porter, guanyador de la primera convocatòria de la beca Escrit per… i editat per l'Editorial Alpina, que es presentarà dimarts (19 h) a la llibreria La Gralla de la ciutat.

L’Associació Cultural de Granollers, l’Editorial Alpina, el Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l’Arxiu Municipal de Granollers impulsen la beca d’escriptura narrativa Escrit per..., per tal de fomentar l’escriptura sobre Granollers i el Vallès Oriental. La beca està dotada amb 2.000 euros.

Amb l’obra Carmen a Granollers. Ocell rebel, Porter ofereix un joc entre l’alcalde de Granollers Pere Maspons i Cadafalch (1875-1877), el músic Georges Bizet, un comandament carlí i una sèrie d’actors locals. “Em va fer gràcia presentar-m’hi per un tema de qüestions locals i perquè la beca té un calendari a seguir i a mi em costa disciplinar-me a l’hora d’escriure. Les coses poden ser tan universals com vulguis en clau local”, va explicar Porter el novembre de 2015, quan se li va atorgar la beca. L’autor situa l’acció durant la tercera guerra carlina i fa referència del relat que va escriure el mateix Maspons.

A banda de la presència de Martí Porter, l'acte a La Gralla comptarà amb la intervenció de l'historiador Diego Sola i la presència de l'escriptor Núria Pujolàs, que el conduirà.

Edicions locals