Dara Pharma estudia invertir 2 milions d'euros a una nova planta als EUA

L'empresa amb seu a Granollers també preveu destinar mig milió d'euros a les instal·lacions de Mèxic

Economia

L'interior de la nau de Dara Pharma
L'interior de la nau de Dara Pharma | Dara Pharma

Dara Pharma, amb seu al polígon Coll de la Manya de Granollers, està estudiant la viabilitat de posar en marxa una nova planta als Estats Units, que requeriria una inversió de 2 milions d'euros i que tindria un procés de posada en funcionament d'una dos anys.

En l'etapa inicial, Dara Pharma preveu que la planta d'EUA tindria uns 15 treballadors per a la fabricació, venda i postvenda de la maquinària, que es dissenyaria des de Granollers.

Segons el director general de Dara Pharma, David Ral, "Estats Units és un dels principals mercats per a la companyia i els productes que fabriquem són molt adients per a un mercat tan customitzat com el nord-americà".

Ampliació de les instal·lacions de Mèxic

D'altra banda, l'empresa també preveu invertir mig milió d'euros a l'ampliació de la seva planta a Mèxic. L'objectiu és duplicar aquest any la seva superfície i assolir els 2.000 metres quadrats.

Dara Pharma ha crescut ràpidament, sobretot en els darrers tres anys, la qual cosa ha suposat un augment constant en la seva facturació. L'empresa preveu arribar a una facturació de 40 milions d'euros aquest 2018, mentre que l'exercici de l'any 2017 s'ha tancat amb 38,4 milions.

El trasllat de 2014

El trasllat de les seves oficines de la Garriga a Granollers a mitjans de 2014, amb unes instal·lacions i infraestructures millors i més grans, va suposar un augment de la capacitat productiva, que ha anat acompanyada d'un augment rellevant del nivell de vendes.

Des de 2014, Dara Pharma manté un creixement anual del volum de vendes del 25% respecte a l'any anterior. La construcció de la nova planta a Granollers, al costat de la seva seu actual i la qual ja ha iniciat l'activitat, potenciarà la contractació de més personal.

Dara Pharma es va fundar el 1996 i proporciona serveis a la indústria farmacèutica, biotecnològica i cosmètica, amb equips individuals i línies completes per al rentat, esterilització i  l'emplenat i tancat de pots, vials, xeringues i bosses, per al condicionament de productes líquids, semisòlids i en pols en condicions estèrils.

Actualment, exporta el 90% de la producció i té presència a més de 80 països.

Edicions locals