Sant Esteve recupera la capella de la Mare de Déu de la Salut

El bisbe de Terrassa, Saiz Meneses, està fent la visita pastoral quinquennal a les parròquies del bisbat

Societat

Sant Esteve recupera la capella de la Mare de Déu de la Salut
Sant Esteve recupera la capella de la Mare de Déu de la Salut | Parròquia de Sant Esteve

Montse Eras

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, va beneir diumenge la nova capella de la Mare de Déu de la Salut a la parròquia de Sant Esteve de Granollers, en un acte que s'emmarcava en la visita pastoral del bisbe, així com en el 10è aniversari del moment que la Salut de Sabadell es va convertir en la patrona de la diòcesi de Terrassa.

La parròquia granollerina estrenava així la reforma a la capella que, fins ara, s'havia utilitzat com a sala de catequesi i que s'ha recuperat per a la Mare de Déu de la Salut. Segons ha explicat mossèn Josep Monfort, la reforma ha inclòs un vitrall nou, un canvi d'il·luminació, la instal·lació de la imatge de la Salut i també d'una llosa per a la futura tomba "d'un membre de l'episcopat, fill il·lustre de Granollers", indica Monfort.

Aquesta no és l'única reforma que s'ha emprès dins l'església de Sant Esteve. De fet, la parròquia espera poder estrenar el 27 d'abril un altre espai amb la restauració de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat.

Actes de la visita pastoral

La benedicció de diumenge va coincidir amb la visita pastoral que s'escau cada cinc anys i que porta al bisbe a totes les parròquies de la diòcesi. Així, Saiz Meneses va presidir diumenge la Missa estacional –acte central de la visita pastoral– a Sant Esteve, en què una quinzena de joves van rebre la confirmació i un infant va fer la primera comunió.

La missa va comptar també amb els cants de la Coral Albada de Pueri Cantores i amb la música de l'orgue Josep M. Ruera.

Durant aquesta setmana el bisbe s'està reunint amb tots els grups parroquials, així com amb l'alcalde de la ciutat. Dissabte vinent serà a l'església de Sant Josep de Can Bassa, i diumenge, a Sant Julià de Palou. La visita pastoral continuarà els propers dies per les Franqueses.

Edicions locals