El Gra 'allibera' els darrers llibres d'autors locals per a compartir-los

El bookcrossing també comptarà amb volums d'escriptors que celebren el seu centenari, com Pedrolo i Campmany

Cultura

Aquest Sant Jordi, dins del programa d'activitats Per l'abril lletres mil, l'equipament juvenil el Gra alliberarà les últimes novetats d’autors i autores locals i llibres d’escriptores i escriptors dels que enguany celebrem el seu centenari com Pedrolo, Montserrat Abelló i Maria Aurèlia Campmany o són efemèride, com Aurora Bertrana, dins l’Any Bertrana.

D’aquesta manera l’equipament dóna continuïtat al projecte de passallibres (bookcrossing) que ja va iniciar per Sant Jordi del 2013.

En total, des d'avui i fins al 23 d'abril s’alliberaran una vintena de llibres a diferents indrets de la ciutat. A través del les xarxes socials del Gra, Granollers Cultura i l’Ajuntament s’aniran desvetllant els llocs on s’alliberen els llibres. Quan algú localitzi un llibre haurà d'entrar a la pàgina web www.bookcrossing-spain.org, notificar la troballa i, un cop llegit, tornar a alliberar-lo a un lloc públic (un banc, un portal, al tronc d’un arbre...) anotant al web el nou emplaçament.

Alguns dels llibres que s’alliberaran són L'extraordinari Doctor Rupert (Eulàlia Canal), Arbres, mars, desconcerts (Ivette Nadal), La biblioteca fantasma (Jordi Masó), Bodas de sangre (Joan Garriga), Ocell Rebel (Martí Porter), Fer Safareig (Joaquim Brustenga), Mecanoscrit del segon origen (Manuel de Pedrolo), Passamaneria (Pruden Panadès), Feliçment, jo sóc una dona (Maria Aurèlia Campany), Seràs un dels nostres (Ariadna Herrero), Les cendres del silenci (amb motiu dels 80 anys del bombardeig a la ciutat), Permagel (Eva Baltasar), Corazones en la playa (Joan Camps), Vida y Milagros de Daniel Sanz (De cara a la pared), La cuina sostenible (Ada Parellada), Ni un gram (Jessica Roca), Nou pisos d’un replà (Jordi Sedó), Paradisos oceànics (Aurora Bertrana), Algú que no hi havia de ser (Manuel de Pedrolo).

El bookcrossing és un moviment d'àmbit mundial que pretén "alliberar" llibres en llocs públics de manera que siguin llegits pel màxim nombre possible de persones. El moviment fou iniciat per Ron Hornbaker el 17 d'abril de 2001 inspirat per un web de seguiment del recorregut de bitllets: Where's George?. Actualment hi ha 326.000 membres i 1.716.000 llibres registrats a tot el món.

El Gra és zona d'alliberament controlat de bookcrossing. Pots portar allà el teu llibre i alliberar-lo així com agafar-ne un i llegir-lo i després deslliurar-lo.

Edicions locals