El Musik N Viu unifica els concerts en un cap de setmana i incorpora el parc Torras Villà com a nou espai

El Diluvi i Lágrimas de Sangre són alguns dels caps de cartell del festival que se celebrarà del 28 de juny a l'1 de juliol

Cultura

Puigdomènech, Alcañiz, Renart, Arolas, Mayoral, Gallego, Garcia i Gonzàlez, a la presentació del 14è Musik N Viu
Puigdomènech, Alcañiz, Renart, Arolas, Mayoral, Gallego, Garcia i Gonzàlez, a la presentació del 14è Musik N Viu

Montse Eras

El Musik N Viu ha presentat el cartell de la 14a edició, que arribarà amb novetats en el format i els espais dels concerts. D'una banda, les entitats organitzadores i l'Ajuntament han decidit concentrar els concerts en un sol cap de setmana, que començarà la tarda del dijous 28 de juny i s'allargarà fins al diumenge 1 de juliol, en comptes dels dos caps de setmana que ocupava el festival en les darreres edicions. A més, s'estrenarà un nou escenari al parc Torras Villà, a banda de l'habitual Parc Firal. Es mantenen, dies abans, el Musik N Viu Kids i l'Off del festival. "El Musik N Viu és un producte consolidat i reconegut arreu de la comarca", deia el regidor de Joventut, Francesc Arolas, a la presentació de la programació, aquest dilluns al Gra.

La primera nit del Musik N Viu, dijous, estrenarà l'escenari de Torras Villà, amb l'Associació Urbana de Sons i Arts (AUSA). "Hem sigut molt pesats per canviar el format, perquè ho volem més a prop de la gent del poble", deia Carles Gallego, d'AUSA, qui ha apostat pels músics del Vallès Oriental per a la vetllada. Així, el cap de cartell serà The Gramophone Allstars Big Band, una formació amb la majoria de músics de la comarca i la veu de la coneguda Judith Neddermann. També hi serà Danny The Lip & The Downlow –el projecte de l'exmembre de l'Always Drinking Marching Band–, un artista del blues, rock i funk, així com el guanyador del concurs [És] Música, que se celebra aquest cap de setmana, i el Dj NoPronostic.

La segona nit (divendres 29), organitzada per Diables de Granollers, portarà la festa a l'escenari habitual del Musik N Viu, amb quatre grups i "una oferta bastant actual de grups del país valencià", explicava Àlex Garcia, de Diables. Hi actuaran El Diluvi, una fusió de cúmbia, reggae, rumba i folk, que es van iniciar fent versions d'Ovidi Montllor. També hi seran Smoking Souls, que van actuar fa uns mesos a la Nau B1 i "ens va enamorar el seu directe", reconeix Garcia; La Flor del Otro, amb lletres vinculades als drets de les dones, i el grup local Machine Ska Reggae Band, que recull influències del reggae, el jazz i l'ska clàssics. Diables destaca que la gresca es clourà a les 5 de la matinada i no a les 4, com l'any passat.

La nit de dissabte 30, organitzada per Jovent Ignorat, s'obrirà també amb una proposta de la comarca, els Fantactels, que donaran pas a Ebri Knight, que presentarà el nou disc Guerrilla, i als aclamats Lágrimas de Sangre, una banda de rap de directe contundent. Portem "una proposta musical combativa i de consciència, perquè pensem que cal en aquests temps que corren", explicava Adrià Gonzàlez, de Jovent Ignorat.

La matinal al Torras Villà

La 14a edició del Musik N Viu es clourà diumenge al matí, novament al parc Torras Villà i, per primera vegada, amb concerts a l'hora del vermut. Serà, a més, "una jornada en femení, amb grups de noies", apuntava Gallego d'AUSA. Hi actuaran les vallesanes The Crab Apples, que presentaran el treball A Drastic Mistake (Hidden Track, 2018), i La Rateta Ja No Escombra l'Escaleta, un grup amb una posada en escena en què el cabaret i el clown acompanyes la música d'autor. Per acabar la festa, Dj Faluqueta Feat & Friends posarà el punt i final al Musik N Viu 2018.

L'Off d'Asgram

Com és habitual, el Musik N Viu tindrà un avançament amb l'Off del festival, que organitza l'Associació Granollerina de Músics (Asgram) a la Sala Nau B1 de Roca Umbert. David Renart d'Asgram ha explicat que per primera vegada es dedicarà la nit a metal core, amb la banda barcelonina We Exist Even Dead, que presenta el seu primer disc, i els sabadellencs Against The Inspiration. "També tindrem un grup convidat encara per confirmar. Aquest any no tindrem el guanyador del concurs i[És], que aquest any ha hagut de tancar la categoria", lamenta Renart.

La tarda i vespre infantil

El Musik N Viu Kids, la versió infantil del festival, es farà el dissabte 9 de juny a la plaça de l'Església, de la mà de l'Esplai Guai! de Palou, l'Esplai Assís i l'Espai Estel del Matí així com de l'Aula de Música l'Orquestra i la Xarxa de Centres Oberts. Carla Alcañiz, de l'Esplai Guai!, ha explicat que des de les 18 h s'organitzaran diversos tallers i jocs, mentre que Joan Pérez Puigdomènech, de l'Orquestra, ha indicat que simultàniament els combos de l'escola hi actuaran des de les grades del Gra per començar amb la música en directe. A més, a les 18.30 h, l'Esplai d'Assís farà un taller de dansa africana, que finalitzarà a les 19.15 h amb una màster class. També el grup de Blancs Taka Taka Chombo oferirà espectacles i tallers amb instruments musicals reciclats. Finalment, a les 20 h, hi actuarà el grup d'animació La Tresca i la Verdesca que oferirà l'espectacle A quant va la mel?

Edicions locals