David Bassa: 'És intolerable que els polítics s'atreveixin a qüestionar els mitjans de comunicació'

El cap d'informatius de TV3 ha acompanyat el fotògraf Jordi Ribó a la inauguració de l'exposició 'L'ànima dels informatius de TV3'

Cultura, Societat

Jordi Ribó, David Bassa, Pep Boix de La Gralla i Josep Mayoral, a la presentació de l'exposició fotogràfica
Jordi Ribó, David Bassa, Pep Boix de La Gralla i Josep Mayoral, a la presentació de l'exposició fotogràfica

Montse Eras

La llibreria La Gralla acull des d'avui l'exposició L'ànima dels informatius de TV3, un treball del fotògraf granollerí Jordi Ribó que capta el dia a dia dels professionals de la televisió pública del país. El cap d'informatius de TV3, el també granollerí David Bassa, ha aprofitat la trobada per parla de la tasca dels seus companys periodistes i denunciar "la campanya de difamació orquestrada contra TV3".

"És intolerable que els polítics s'atreveixin a qüestionar els mitjans de comunicació", etzibava Bassa, qui recordava que un dels màxims impulsors de la política de descrèdit contra TV3 és el també granollerí Albert Rivera, qui "torna a amenaçar amb tancar-nos".

Bassa recordava que TV3 és de les més auditades i passa els controls, no només del CAC, sinó també del GFK –Growth from Knowledge–, en què és l'única televisió de tot l'Estat. "Passem tots els estudis objectius de pluralitat i transversalitat i, en canvi, hi ha una campanya per dir que som els més esbiaixats", lamentava Bassa.

El periodista alertava dels perills de la manipulació a la professió i reconeixia que quan el truquen d'alguns mitjans espanyols, a la tercera pregunta ja els hi diu que "busquen un titular d'una cosa que no ha passat. El periodista es disculpa dient 'ja saps on treballo'".

Per tot plegat, Bassa ha agraït molt l'exposició de Ribó, una mena de making off dels serveis informatius de TV3, que retrata consells de redacció, xerrades sobre les mesures que cal prendre quan es va a una manifestació i discussions a la redacció, per exemple.

L'ànima dels informatius de TV3, però, va néixer fa uns mesos, a les portes de l'aplicació del 155, amb la possibilitat que l'Estat intervingués la televisió catalana. Ribó volia ser-hi i documentar-ho, però finalment ha estat un treball que mostra el dia a dia dels serveis informatius. "Vaig voler transmetre confiança als treballadors i fer-me invisible per fer la foto bona", detallava Ribó. "Després de l'1 d'octubre i la campanya tòxica contra TV3 volia fer alguna cosa", deia el fotògraf.

L'alcalde, Josep Mayoral, també li reconeixia la feina. "L'exposició mostra la qualitat del Jordi, que ha sabut captar la preocupació de la gent que treballa", apuntava Mayoral. L'alcalde socialista considera que és "una exposició necessària. Estem en un moment molt greu i hem de sumar molts en defensa dels nostres drets i les nostres institucions. És moment de defensar-ho de manera emfàtica, a vegades des de posicions que no són còmodes", reconeixia.

Edicions locals