AUSA gestionarà els bucs d'assaig de Roca Umbert

L'entitat vol potencar la relació de músics amb altres artistes de la fàbrica

Cultura

Carles Gallego serà present a l'espai per assessorar els grups
Carles Gallego serà present a l'espai per assessorar els grups

Montse Eras

AUSA (Associació Urbana de Sons i Arts) ha guanyat el concurs per a la gestió dels bucs d'assaig per a grups de Roca Umbert, on actualment fan residència vuit grups. A partir del 2 de maig AUSA donarà el tret d'inici a la gestió efectiva de l'espai, tot i que no serà fins al setembre –després de diverses inversions per millorar l'equipament– que es presentarà oficialment el nou projecte amb una jornada de portes obertes, que culminarà el 5 d'octubre amb la inauguració de la temporada de la Nau B1.

Carlos Gallego, d'AUSA, serà la cara visible de la nova gestió. De fet, el músic i enginyer de so vol tenir presència al mateix espai. "Hi seré durant unes hores a la setmana per fer acompanyament als grups, estar pendent de les seves necessitats i informar-los de possibles projectes", explica Gallego. De fet, el nou projecte dels bucs pretén "generar-hi vida" i sinergies de treball amb artistes d'altres disciplines que també treballen a Roca Umbert, així com millorar la relació amb els músics que hi convisquin. A més, AUSA vol també que la seva tasca es tradueixi en més música en directe a espais privats i al carrer.

Als sis bucs existents hi poden fer residència una dotzena de formacions –segons Gallego, ja n'hi ha d'interessades–. A més, l'equipament disposa també d'un espai de lloguer per hores, per al qual "hi ha moltes peticions, tot i que encara cal habilitar-lo".

Un altre espai important és l'estudi de gravació, que es batejarà com a Músiques d'Artesania, perquè "volem treballar nota a nota amb el músic per aconseguir la millor producció musical", assegura Gallego. A l'estudi és on el nou gestor, que té un contracte d'un any prorrogable, haurà de fer una inversió més important, en insonorització i equip. Els interessats en els bucs poden informar-se a través del correu electrònic [email protected].

Edicions locals