Josep M. Pou encarna el capità Ahab, obsessionat amb Moby Dick

El Teatre Auditori de Granollers acull dissabte un dels muntatges més reconeguts de la temporada

Cultura

Josep Maria Pou, al centre, en una de les escenes de 'Moby Dick'
Josep Maria Pou, al centre, en una de les escenes de 'Moby Dick' | TAG

El veterà Josep Maria Pou convida dissabte (21 h) al públic del TAG a ofegar-se en la profunditat de l’ànima del capità Ahab, que encarna una barreja de bogeria i obsessió.

Moby Dick és una de les obres més importants del panorama teatral actual, protagonitzada ara per un dels més reconeguts actors de l’escena estatal, el molletà Josep Maria Pou, i dirigida per Andrés Lima. Un clàssic sobre la destructiva persecució de la gran balena blanca que compta, a més, amb l’adaptació de l’obra a l’escena teatral a càrrec de Joan Cabestany.

Sens dubte, una de les obres més conegudes de la literatura universal i, de fet, una obra de la qual s’han fet moltes adaptacions al terreny teatral. No obstant això, el muntatge que presenta Andrés Lima està inspirat molt especialment en la figura d’Ahab i la seva obsessió per caçar la balena.

Un muntatge amb una escenografia imaginativa i projeccions audiovisuals al fons de l’escenari per crear ambients molt diferents en determinats moments de l’obra.

Amb aquesta versió teatral, interpretada pel lloat Josep Maria Pou, es pot retornar al clàssic i valorar-lo, no només com una de les novel·les més apassionants que s’han escrit mai, sinó també com una profunda exploració dels racons més obscurs de l’ànima humana.

La música també a escena

L'espectacle, que es pot veure en castellà, es completa amb la música ideada per Jaume Manresa, que va gravar un cor de 40 veus sota la direcció de Juan Pablo de Juan, i amb l'escenografia de Beatriz San Juan.

Edicions locals