Els restaurants Denominació d'Origen i El Celler de Jabugo triomfen a la cinquena edició del Gastrotapes

S'han repartit 20.000 tapes i s'han emès més de 2.000 vots, una xifra que gairebé duplica la de 2017

Societat, Economia

Mapa dels establiments que han participat a la cinquena edició del Gastrotapes
Mapa dels establiments que han participat a la cinquena edició del Gastrotapes

Granollers

La cinquena edició del Gastrotapes ha repartit unes 20.000 tapes entre la vintena d'establiments que hi han participat, una xifra amb què l'organització assegura estar "contenta" perquè supera de bon tros les 13.000 de l'any passat –tot i que enguany el concurs s'havia allargat una setmana més que en edicions anteriors–.

Els restaurants Denominació d'Origen i El Celler del Jabugo han estat els grans guanyadors del certamen. El primer s'ha imposat en la categoria de la tapa més elaborada amb una tapa de calamarset farcit de mongeta del ganxet, tiake i botifarra del perol amb pil pil i xips de violet. A la mateixa categoria, el cruixent de filet de porc ibèric de El Celler de Jabugo ha quedat segon i el Trampantojo de Yögos, tercer.

Pel que fa a la categoria de tapa més popular, El Celler de Jabugo ha quedat en primera posició, seguit de l'hamburguesa de bacallà del restaurant Layón i el Denominació d'Origen, que ha tancat el podi en tercer lloc.

Més de 2.000 persones han votat en l'elecció de les millors tapes del concurs, una xifra que gairebé multiplica per dos la de l'any passat. Entre tots els participants s'ha sortejat un curs de cuina –que s'ha endut Laura Alarcón– un val de compra de Gran Centre –per Teresa Boix Costa– i una sopar per a dues persones en un establiment participant al Gastrotapes –que ha guanyat Josep Mandome–.

Edicions locals