La marxa de Blanca Lucas complica el nou projecte del bàdminton

La granollerina, una de les millors volantistes espanyoles, marxa a acabar la carrera als Estats Units

Esports

La marxa de Blanca Lucas complica el nou projecte del bàdminton
La marxa de Blanca Lucas complica el nou projecte del bàdminton

Oriol Font

Després d'aconseguir la permanència a la Divisió d'Honor –la màxima categoria estatal–, l'Associació Granollers Esportiva de bàdminton ha començat a preparar la nova temporada, però s'han trobat amb un escull que no s'eperaven, la marxa de Blanca Lucas –una de les millors jugadores d'Espanya– als Estats Units.

"Marxo per acabar la carrera de biotecnologia allà. He vist que, a San Diego, hi ha un cenre on pots entrenar amb alguns dels millors exjugadors del món, i vull intentar entrar-hi. La veritat és que estic molt il·lusionada", cometa Lucas sobre el seu comiat.


Dani Garcia, entrenador del primer equip del club assumeix que és un cop dur a l'estructura de l'equip, però "estem buscant la millor opció per a suplir-la". L'entitat granollerina està en contacte amb diversos volantistes, tant nacionals com d'altres països, però encara no hi ha cap contacte tancat. "Una vegada vam assolir la permanència, ens vam posar a treballar; la veritat és que és molt agradable quan parles amb jugadors i tots estan encantats de que un club com nosaltres s'interessi per ells, perquè ens consideren un club seriós", diu Garcia.


Enguany es va aconseguir mantenir-se en la darrera jornada, en una temporada que "ha sigut una muntanya russa i on no vam saber gestionar el bon inici que vam fer". Ara, de cara a la propera campanya, el club té el dilema de decidir si apostar per enfortir l'equip amb alguns fitxatges que "ajudin al bloc de casa a ser millors i provoquin un salt qualitatiu" o, per contra, "seguir apostant per la gent de la base, que és el que hem fet durant tots aquests anys". Com sempre, al final, el que manarà seran els diners que es podran invertir en la confecció de l'equip. 

 

Monroy i Piris, fora de les medalles

De divendres a diumenge es va celebrar al pavelló del Congost el Campionat d'España Sub-19 i de Parabàdminton (10*). Dos dels representants granollerins, Joan Monroy i Carlos Piris, van caure a quarts de final en dobles, fet que "va ser una sorpresa perquè com a parella són de les millors. Potser es van presionar massa pel fet de jugar a casa", comenta Dani Garcia, entrenador dels dos jugadors al club granollerí. Precisament, Garcia serà el proper en competir. Serà al Campionat d'Espanya sènior, on té moltes possibilitats de guanyar.

Edicions locals