Granollers respirarà motor amb una vintena d'actes entre maig i juny, coincidint amb els Grans Premis del Circuit

Les activitats començaran el dia 5 amb simuladors, curses d'scalextric, jocs de taula, exposicions de vehicles clàssics, competicions de canvi de pneumàtic i la projecció d'un documental sobre McLaren

Societat, Economia, Esports

L'organització del 'Granollers també és motor' durant la presentació del programa d'actes, ahir a la plaça de la Porxada - Foto: T.P.
L'organització del 'Granollers també és motor' durant la presentació del programa d'actes, ahir a la plaça de la Porxada - Foto: T.P.

Txell Parera

Des del Gran Premi d’Espanya de Fòrmula 1 –que se celebrarà de l'11 al 13 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya– fins al Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto GP–que tindrà lloc del 15 al 17 de juny també a Montmeló–, Granollers s'omplirà d'activitats relacionades amb el món de l'automoció i el motociclisme de la mà del programa Granollers també és motor.

Enguany, la segona edició amplia el nombre d'activitats i inclou una vintena de propostes gastronòmiques, culturals i comercials organitzades per Gran Centre Granollers, l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental, Pam deSis, l’Associació Cultural Granollers, l’Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya –que s'hi estrena–, Zinkers, el Festival del Motor de Granollers, el Circuit de Barcelona-Catalunya i el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental. Tots ells compten amb el suport de  l'Ajuntament de Granollers ja que, tal i com ha assegurat la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, "l'activitat del circuit és bàsica per a l'economia de l'entorn, i la ciutat no en vol ser aliena".

Per a l'organització, la iniciativa pretén "que els aficionats de la Fórmula 1 i de les Motos GP ens visitin. Per això cal que la ciutat respiri motor", ha assegurat Laura Sabatés, presidenta de l'associació de comerços i serveis Gran Centre. L'entitat sortejarà entrades dobles tant per al Gran Premi de Fórmula 1 com per al Gran Premi de MotoGP entre els clients dels establiments de l'associació.

Per la seva banda, David Vázquez, president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental, espera que Granollers també és motor "sigui ara una petita mostra i acabi sent una gran festa en el futur", ha desitjat.

L'Unió d'Empresaris d'Automoció de Catalunya ha explicat que aprofitarà l'ocasió "per organitzar una jornada dedicada al vehicle elèctric", i Enric Gisbert, president de l'Associació d'Hotels del Vallès Oriental, ha apuntat que el programa és una oportunitat d'"apropar els hotels al públic local" i ha anunciat l'organització d'una ruta gastronòmica que oferiran quatre hotels de la ciutat –Hotel Augusta, Hotel Atenea, Hotel Granollers i Hotel Ciutat– de maig a juny.

El programa inclou també la tercera edició del festival del motor de Granollers, que se celebrarà el 16 de juny i posarà el punt finals als actes.  L'any passat, el festival va comptar amb una setantena d'expositors i més de 300 vehicles, va oferir espectacle d'acrobàcies amb motos i també va comptar amb un espai de foodtrucks.  

Així doncs, els actes del Granollers també és motor començaran tot just el 5 de maig i s'allargaran fins a mitjans de juny. Al llarg d'aquest mes i escaig s'organitzaran activitats arreu de la ciutat, com una competició de canvi de pneumàtic de Fórmula 1, exposicions de vehicles i motos clàssiques, la projecció d'un documental sobre McLaren, curses d'Scalextric, una xerrada sobre el futur de l'enginyeria de l'automoció, un esmorzar de forquilla solidari o activitats infantils relacionades amb el món del motor.

Edicions locals