"Ens va sorprendre que vingués tanta gent a veure'ns"

Els Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers fan una valoració molt positiva dels actes de celebració dels 50 anys de l'Esteve i la Plàcida

Cultura

L'Esteve i la Plàcida, en el moment d'ensenyar els nous vestits per primer vegada, a la Casa de Cultura Sant Francesc - Foto: Xavier Solanas
L'Esteve i la Plàcida, en el moment d'ensenyar els nous vestits per primer vegada, a la Casa de Cultura Sant Francesc - Foto: Xavier Solanas

GranollersTxell Parera

La pluja no va aconseguir deslluir els actes de celebració dels 50 anys dels gegants de la ciutat, l'Esteve i la Plàcida. L'única activitat que va haver de canviar de lloc va ser l'acte de dissabte a la tarda, que es va traslladar a la Casa de Cultura Sant Francesc. "Allà vam representar la nostra obra i vam descobrir els vestits dels gegants a mida que anava pujant el teló. Va ser espectacular", assegura Arnau Torrillas, vicepresident dels Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers.

Després sí, un cop l'Esteve i la Plàcida ja havien mostrat els seus vestits per primera vegada i havien estrenat la dansa que els ha composat Adrià Abellán per l'ocasió, va sortir el sol i la colla va poder completar la celebració amb una cercavila fins a la Porxada.

L'entitat també s'ha mostrat molt satisfeta del funcionament de la primera Mostra d'Artesans de la Festa de dissabte perquè "va ser tot un èxit, hi va haver molts visitants i els paradistes en van acabar molt contents", assegura Torrillas.

El vicepresident dels gegants fa un balanç global molt positiu dels actes d'aniversari i assegura que "tenim molt bones sensacions de com ha anat tota la celebració. Ens ha vingut a veure una pila de gent, fins i tot n'hi va haver que es va quedar a fora de la casa de cultura perquè estava a rebentar. Ens vam quedar molt sorpresos", afirma.

La propera aparició dels gegants serà avui mateix, durant l'anada al pregó de l'Ascensió (19 h), en què l'Esteve i la Plàcida "donaran la benvinguda a la pregonera, farem el ball que vam estrenar pels 50 anys i anirem fins a la sala Tarafa. Allà farem entrega del ram i anirem en cercavila fins al Museu, on els gegants s'hi quedaran fins diumenge perquè tothom qui vulgui pugui anar a veure'ls", explica Torrillas.

Edicions locals