El Ministeri d'Educació requereix explicacions al Cumella per la denúncia per "adoctrinament" d'una mare

La CUP ha demanat a l'Ajuntament que doni suport jurídic i econòmic al professorat investigat

Societat, Política

El Ministeri d'Educació requereix explicacions al Cumella per la denúncia per "adoctrinament" d'una mare
El Ministeri d'Educació requereix explicacions al Cumella per la denúncia per "adoctrinament" d'una mare

L'Institut Antoni Cumella de Granollers és un dels 24 centres educatius que el Ministeri d'Educació investiga arran de denúncies per suposat "adoctrinament" a través d'un aplicatiu d'Internet. La Crida per Granollers-CUP ha denunciat els "intents de descrèdit i manipulació malintencionada" i ha reclamat, per mitjà d'una moció, al consistori que doni suport jurídic i econòmic al professorat investigat.

Fa uns dies van transcendir una vuitantena de denúncies contra docents, fetes a través d’un aplicatiu informàtic, apel·lant a presumptes adoctrinaments ideològics. Aquest mateix maig el Ministeri d'Educació ha enviat un requeriment en el que ordena a la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat actuar contra 24 escoles i instituts i mana exigir responsabilitats als mestres i directors dels centres contra els quals s’ha interposat acusació.

A l’Institut Antoni Comella de Granollers el requeriment respon al fet que una única mare va denunciar “la convocatòria de vaga contra l’ofensiva del pensament franquista”, titllant aquesta convocatòria “d’adoctrinament polític a menors”. La vaga estudiantil del 25 i 26 d’octubre va ser convocada per diversos sindicats d’estudiants.

Proposta d'acord

Davant aquesta situació, la Crida-CUP s’ha proposat que l’Ajuntament de Granollers reiteri el suport al model d’escola catalana en llengua i continguts, "tot defensant la professionalitat dels equips educatius i defensant el dret a la llibertat acadèmica en l'exercici de la professió docent".

També proposa que l'Ajuntament se solidaritzi amb les escoles i instituts i amb el professorat que sigui perseguit per exercir la llibertat d’expressió i de càtedra, i que doni el suport econòmic i jurídic necessari a l’Institut Antoni Cumella i al professorat d’aquest institut investigat.

Edicions locals