Uns 200 estudiants de vuit cooperatives escolars intercanvien experiències a Roca Umbert

S'han trobat a la Nau Dents de Serra en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola

Societat, Economia

Alumnes que van participar a la trobada de cooperatives escolar a Roca Umbert - Foto: Toni Torrillas
Alumnes que van participar a la trobada de cooperatives escolar a Roca Umbert - Foto: Toni Torrillas

Uns 200 estudiants de 5è i 6è de Primària es van trobar dilluns a Roca Umbert per explicar el procés de creació d'una cooperativa i intercanviar experiències. L'alumnat estudia al Granullarius, Mestres Montaña, Salvador Llobet i a l'escola Lledoner, quatre centres que han participat a la trobada amb les dues cooperatives que han creat aquest curs 2017/18 –ECG i Creative Class del Granullarius, The Winners.com i Imaginació Kids de l'escola Mestres Montaña, SLAP i Eco Llobet del Salvador Llobet, i Horitzó i We are magic de l'escola Lledoner–.

És el setè any que Granollers participa al projecte Cultura Emprenedora a l'Escola a través de la creació de cooperatives escolars organitzades i gestionades per alumnat de cicle superior de Primària. Durant el curs, els estudiants aprenen a posar en marxa el projecte, a gestionar un microcrèdit o a produir petits articles que vendran al mercat el proper 24 de maig.

L'objectiu del programa és fomentar la cultura emprenedora en els últims anys de l'educació primària per tal de desenvolupar hàbits i valors relacionats amb l'emprenedoria. El projecte aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça un vessant de responsabilitat social.

Segons Cristina Delgado, gestora de projectes de la Federació de Cooperativa de Catalunya, cada any es crea un centenar de cooperatives de treball a Catalunya. A Granollers ja n'hi ha més de 20 en marxa.

 

Edicions locals