Ramon Madaula protagonitza 'Adossats', una tragicomèdia sobre les relacions familiars

L'obra, que també compta amb Jordi Bosh entre l'elenc d'actors, arriba dissabte al Teatre Auditori de Granollers

Cultura

Jordi Bosch i Rosa Renom, en una escena d''Adossats', de Ramon Madaula
Jordi Bosch i Rosa Renom, en una escena d''Adossats', de Ramon Madaula | TAG

Adossats, un dels plats forts de la temporada teatral, arriba aquest dissabte (21 h) al Teatre Auditori de Granollers. Aquesta comèdia àcida, interpretada per Ramon Madaula, retrata les relacions familliars.

L'espectacle, dirigit per Jordi Casanovas, parteix d'un text escrit per Ramon Madaula que parteix de la celebració del dia de Sant Jordi per part d'una família catalana de classe mitjana. El mateix Madaula, juntament amb Jordi Bosch i Camilo García (que substituirà al TAG l’actor Carles Canut, de baixa per malaltia) protagonitzen aquesta peça divertida i amb cops molt punyents, plena de referències al caràcter català i a la forma d’entendre les relacions familiars.

Amb aquesta comèdia, Madaula frega la tragicomèdia costumista amb la solitud com a tema central. Una solitud que ve donada per la incomunicació absurda que incideix en els personatges de forma contundent i els aïlla, sovint, en el seu món personal. El pas del temps també es un dels temes que centrals de l’obra escrita, no obstant això, en clau de comèdia i amb un humor intel·ligent i brillant. I és que, tot i les enveges i els individualismes, quan la cosa es complica, acaba aflorant l’estimació entre la gent i l’ajuda mútua del nucli familiar.

L'elenc d'actors d'aquesta història d'una trobada familiar per Sant Jordi es completa amb Rosa Renom, Guillem Balart i Marieta Sánchez Martínez.

Edicions locals