Roca Umbert, a una xarxa europea capdavantera en la reutilització d'edificis industrials com a centres culturals

Actualment formen part de la Trans Europe Halles prop de 90 equipaments i organitzacions

Cultura

A partir d’aquest maig Roca Umbert passa a formar part de la xarxa internacional Trans Europe Halles com a membre associat. Es tracta d’una xarxa europea de centres culturals autogestionats, capdavantera en la reutilització dels edificis industrials europeus per a les arts, la cultura i l’activisme des de 1983.

Actualment formen part d’aquesta xarxa prop de 90 centres culturals multidisciplinars i altres organitzacions culturals d‘arreu d’Europa. La seva missió és enfortir el desenvolupament sostenible d’aquests centres i afavorir noves iniciatives mitjançant la connexió, el suport i la promoció, facilitant la cooperació internacional.

Entre els seus objectius hi ha esdevenir una organització líder en el desenvolupament professional i l’intercanvi internacional en el sector cultural. Per aconseguir-ho, organitzen cada any dues reunions internacionals i coordinen projectes internacionals.

En aquest sentit, la primera trobada en què Roca Umbert participarà serà en la Conferència TEH 85 del 24 al 27 de maig a Bilbao, que se centrarà en la naturalesa transitòria dels centre culturals no governamentals.

A banda de l'hAceria Arteak de Bilbao i dels dos centres catalans –Roca Umbert i l'Antic Teatre de Barcelona–, no hi ha cap altra entitat associada arreu de l'Estat espanyol. En canvi, hi ha centres d'Alemanya, França, Bulgària, Hongria, Itàlia, Dinamarca, Regne Unit, etc.

Aquesta adhesió s’emmarca en el pla de projecció exterior de Granollers aprovat el novembre de 2014, i més concretament, en l’acció de reforçar Roca Umbert com un centre d’atracció del talent i d’esdeveniments internacionals en l’àmbit de la cultura, la innovació i la creativitat.

Edicions locals