Només queden sis cotorres a la ciutat

El 2016 n'hi havia 65, una xifra que s'ha reduït amb l'aplicació del programa de control d'aquestes aus que enguany té el suport de la Diputació de Barcelona

Societat

Operaris retiren nius de cotorres, que poden arribar a pesar 100 quilos - Foto: Ajuntament de Granollers
Operaris retiren nius de cotorres, que poden arribar a pesar 100 quilos - Foto: Ajuntament de Granollers

Les cotorres s'han reduït a Granollers fins al punt que, segons l'Ajuntament, han passat dels 65 exemplars adults el 2016 als 6 actuals. Amb aquesta reducció també ha disminuït el soroll que causen i la quantitat de nius que fan –que poden arribar a pesar 100 quilos–. També minva el dany als ecosistemes de la zona i suposa millores pel que a fa a la salut pública, perquè poden transmetre pneumònies i altres malaties.

Fa dos anys que l'Ajuntament té un programa de control i seguiment de cotorres amb què se n'ha fet un cens i se n'ha evitat l'augment. Des d'aquest any, el control d'aquests animals té el suport de la Diputació de Barcelona dins dels programes estàndards de control de plagues.

Això permet solucionar el problema en clau territorial amb la resta de municipis de la conca del Congost que també n'estan afectats, com les Franqueses, Mollet, Canovelles o la Garriga, i es pretén aconseguir un major impacte a l'hora de reduir aquestes aus.

Edicions locals