Uns 4.000 alumnes descobriran l'origen de l'univers al Cantània

La 18a edició del concert, 'Partícules', es representarà al Teatre Auditori de l'1 al 10 de juny

Cultura, Societat

Fotografia de grup amb els impulsors del Cantània i els representants dels municipis que participen al projecte - Foto: Ajuntament de Granollers
Fotografia de grup amb els impulsors del Cantània i els representants dels municipis que participen al projecte - Foto: Ajuntament de Granollers

L'origen de l'univers i la creació de les primeres partícules centraran la 18a edició del Cantània, el projecte musical que el Teatre Auditori i l'Associació Cultural de Granollers organitzen des de l'any 2001.

En aquesta ocasió, més de 4.000 alumnes de 32 municipis de la comarca pujaran dalt l'escenari per interpretar Partícules, un espectacle amb música de Lluís Vidal i text de Sergi Belbel. "El projecte va començar ara fa tres anys, quan vam demanar al Sergi si voldria escriure'n el text. Ell ens va proposar una obra sobre física quàntica perquè n'és un gran aficionat, i d'aquesta manera va néixer Partícules", recordava Violeta Amargant, cap del Servei Educatiu de l'Auditori de Barcelona.

Martí Pujadas, en representació de l'Associació Cultural, apuntava que el TAG rebrà uns 10.000 espectadors al llarg de les 16 funcions programades de l'1 al 10 de juny, un públic que "en bona part no ha trepitjat mai el TAG. Cal posar en valor el Cantània perquè permet que la gent conegui espais com aquest", indicava. Pujadas també va destacar el valor formatiu del projecte, "que permet aprendre a tothom, des de l'autor del text fins al compositor, passant pels directors musicals, els mestres i l'alumnat", assegurava.

Granollers va ser la primera ciutat en organitzar el projecte Cantània fora de Barcelona. La primera edició va estrenar-se l'any 2001 i, des d'aleshores, s'han celebrat més de 170 concerts, hi han participat uns 48.000 alumnes i ha rebut més de 105.000 espectadors.

Edicions locals