L'Associació Espanyola contra el Càncer obre un centre assistencial comarcal a Granollers

El local, emplaçat al passeig de la Muntanya, té més de 120 metres quadrats

Societat

L'Associació Espanyola contra el Càncer obre un centre assistencial comarcal a Granollers
L'Associació Espanyola contra el Càncer obre un centre assistencial comarcal a Granollers

L’AECC-Catalunya contra el Càncer va inaugurar ahir a Granollers un centre assistencial que donarà servei a tot el Vallès Oriental per evitar que els pacients de càncer i els seus familiars s'hagin de desplaçar a Barcelona per beneficiar-se dels serveis de l’associació. Amb la nova seu, de més de 120 metres quadrats situada al passeig de la Muntanya, 68, l’AECC pretén apropar-se a la població.

Des d’aquest nou punt comarcal del Vallès Oriental s’oferirà de forma gratuïta un servei integral per a pacients de càncer i les seves famílies. Principalment es proporcionarà atenció social –fer de guia per minimitzar l’impacte del càncer en el dia a dia i oferir orientació sociolaboral, material ortopèdic, ajudes econòmiques...– i un servei d’atenció psicològica personalitzada. El servei d’atenció social s’oferirà cada dia de 16 a 20 h i l’horari del servei d’atenció psicològica serà els dimarts i dimecres de 15.30 a 20 h.

A més, la seu també portarà a terme durant tot l’any campanyes de prevenció i detecció precoç del càncer i s’estrenarà el proper 30 de maig amb la campanya contra el tabaquisme i una conferència titulada Esfuma’t del tabac, a càrrec de la psicooncòloga del centre, Carme Cortès.

Els serveis d’aquest nou centre assistencial complementaran els que l'associació ja donava fins ara a la comarca gràcies a diferents convenis: un conveni amb l’Hospital de Sant Celoni que funciona des de fa dos anys per oferir atenció social als usuaris; dos convenis amb la Fundació Sociosanitària de Mollet del Vallès per oferir atenció psicològica a l’Hospital i al Sociosanitari de Mollet; i un conveni amb el Institut Català de la Salut per donar servei al Programa d’Atenció Domiciliaria (PADES) de pal·liatius de Mollet. Gràcies a aquests convenis, l’AECC va atendre al 2017 més de 430 usuaris.

Desplegament territorial

El nou punt comarcal és el tercer d’una sèrie de centres assistencials que l’AECC-Catalunya contra el Càncer està posant en marxa a la província de Barcelona. El primer es va inaugurar a Igualada al juliol del 2017 i el segon a Mataró al setembre.

Es tracta, doncs, dels primers passos del desplegament territorial que l’associació vol fer per poder fer front a la nova realitat que envolta la malaltia (cada vegada hi ha més persones que conviuen amb el càncer durant més temps i amb determinades mancances o seqüeles, així com una major prevalença de la malaltia arran de l’envelliment de la població i als factors de risc) i amb l'objectiu aproximar els serveis a la població, universalitat de l’ajuda i professionalització dels serveis oferts.

A la inauguració van assistir la Regidora de Salut Pública de Granollers, M. del Mar Sánchez; el director del Sector Sanitari Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, Joan Parellada; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart; i el president de l’AECC-Catalunya contra el Càncer, Juli de Miquel.

Edicions locals