L'Ajuntament inicia el procés per instal·lar les rampes mecàniques a la Font Verda

La junta de govern aprova el projecte bàsic d'una primera fase del tram del carrer Carles Riba, entre Lluís Vives i Veneçuela

Societat

Les rampes mecàniques aniran per l'espai proper a l'aparcament
Les rampes mecàniques aniran per l'espai proper a l'aparcament | Google

L'Ajuntament de Granollers ha iniciat els tràmits per licitar la primera fase del projecte, execució i manteniment de rampes –que tècnicament s'han considerat més convenients que escales– mecàniques al carrer Carles Riba per facilitar l'accés als equipaments i habitatges situats a la zona del Puig de les Forques i als carrers Colòmbia, Brasil i Veneçuela, a la Font Verda. De fet, el pressupost municipal de 2018 ja preveu una partida d'un milió d'euros per a aquesta inversió, que es pot complementar amb part de romanent positiu de l'exercici anterior.

Dimarts, la junta de govern donava el vist i pla al projecte bàsic de les rampes, que acabarà de definir el futur adjudicatari dels treballs. "El projecte executiu depèn de la solució tècnica que aporti qui guanyi el concurs públic, i que haurà d'acabar de definir-lo", indica el regidor d'Obres i Serveis, Albert Camps. El contracte, doncs, inclourà, a banda d'aquest projecte definitiu, la construcció i dos anys de manteniment de la infraestructura.

Aquesta primera fase preveu un tram de prop de 300 metres entre la cruïlla amb els carrers Lluís Vives i Veneçuela, fins a l'aparcament de darrera la comissaria dels Mossos d'Esquadra. "Aquesta rampa permetrà millorar l'accés a equipaments com la mateixa comissaria, l'Arxiu Comarcal, el cementiri, el camp de futbol i el Centre Vallès, entre d'altres, així com habitatges. I també permet connectar amb els carrers paral·lels a Carles Riba", detalla Camps, qui també ha explicat que es preveu que la rampa d'aproximadament un metre d'amplada es construeixi a la banda nord, "preservant al màxim les voreres i a la vora de l'aparcament". En canvi, el projecte bàsic no defineix encara en quants trams es dividirà la rampa que, alerta Camps, "no és una instal·lació superficial i cal soterrar el mecanisme. Amb tot, no pensem que hi hagi problema amb els serveis actuals".

L'Ajuntament preveu que, en una segona fase a mitjà termini i passat aquest mandat municipal, s'ampliïn les rampes mecàniques des de la rotonda del passeig de la Muntanya fins a la cruïlla amb Lluís Vives, on finalitzarà la primera actuació.

Edicions locals