La Diputació injecta 700.000 euros al polígon Font del Ràdium

La subvenció permetrà afrontar el projecte de 2008, que pretén millorar els accessos i urbanització

Economia

El polígon Font del Ràdium
El polígon Font del Ràdium | Enric Bartel

El projecte de reforma del polígon industrial Font del Ràdium, pendent des de fa una dècada, s'ha desencallat gràcies a una subvenció de 700.000 euros que ha atorgat la Diputació de Barcelona a l'Ajuntament de Granollers en el marc d'una línia de suport a projectes específics del programa complementari de modernització de polígons del pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019.

"Quan vam veure la convocatòria ens vam trobar amb els empresaris del polígon per acordar el sector que presentaríem a la subvenció", ha explicat el regidor d'Obres i Serveis, Albert Camps, que reconeix que el projecte és complex i l'ajut de la Diputació serà clau per a poder-hi fer front. Els 700.000 euros suposen la meitat del pressupost total de la proposta municipal, que avarca un sector del conjunt de l'actuació –el dels carrers Doctor Trueta i Alfred Nobel–. "Vam haver de refer el projecte executiu per adaptar-lo a la convocatòria i actualitzar-lo", indica el regidor. La inversió prevista serà de 75.500,20 euros l’any 2018 i de 624.499,80 l’any 2019.

El projecte de 2008

De fet, el projecte de la reurbanització del polígon Font del Ràdium a Granollers es va redactar el 2008 de la mà de l'empresa IDP enginyeria i arquitectura. Llavors es pressupostaven prop de 5 milions d'euros per convertir aquesta zona industrial de Granollers en un espai més accessible i adequat a l'entorn. Es tractava de remodelar un espai urbà de 240.000 metres quadrats que presentava deficiències funcionals i de manteniment. Segons Camps, durant aquesta dècada s'han anat fent actuacions al polígon, però cal un projecte integral, que s'enfoqui com totes les obres actuals –en què s'incorpora la substitució de l'enllumenat per leds i s'instal·la un tritub soterrat per a serveis, entre altres actuacions–.

Pel que fa al projecte inicial, es revisaran les actuacions d'accessibilitat, tenint en compte la millora de connexió amb la C-17 i amb el nou polígon de Lliçà (al sector de la Mango). L'actuació incorporarà també el reasfaltat, l'ampliació de voreres i la instal·lació de mobiliari urbà.

El programa de la Diputació pretén millorar la qualitat dels polígons de la demarcació a través d’inversions d’alt impacte adreçades a incrementar la competitivitat de les empreses que hi estan implantades i afavorir el creixement empresarial, atreure noves oportunitats de negoci i generar ocupació de qualitat.

Precisament, els ajuts són per finançar plans integrals als polígons. En aquesta ocasió la Diputació ha rebut 72 sol·licituds, i els darrers mesos ha estat valorant els projectes presentats pels ajuntaments. En el cas de les Franqueses, la petició d'ajut per a millora de polígons ha estat desestimada.

Edicions locals