Chakir El Homrani, nomenat conseller de Treball

El granollerí farà la presa de possessió dimecres al Palau de la Generalitat

Política

| ERC

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha nomenat aquest migdia el granollerí Chakir El Homrani Lesfar com a conseller de Treball, Afers Social i Famílies. El regidor d'ERC-AG a l'Ajuntament de Granollers i diputat al Parlament va ser un dels ponent de la renda garantida de ciutadania en la darrera legislatura.

El Homrani, nascut el 1979, és veí del barri de Can Bassa i llicenciat en sociologia. El 2004 va començar a militar a ERC, i durant un temps va ser secretari d'organització d'Avalot, la branca juvenil del sindicat UGT a Catalunya. El 2007 va ser elegit portaveu nacional de l'organització, càrrec que va ocupar fins al 2011.

Durant uns anys ha treballat en el sector de l'aigua i del medi ambient, en l'àmbit de la formació professional i en el sector privat. L'any 2015 va ser elegit regidor per ERC a l'Ajuntament de Granollers, així com diputat al Parlament de Catalunya en la llista Junts pel Sí.

En les darreres eleccions del 21-D no va sortir elegit diputat, tot i que poc després, arran de la renúncia d'alguns diputats d'ERC al seu escó, El Homrani va recuperar l'escó al Parlament.

El nou Consell Executiu de la Generalitat compta també amb Pere Aragonès (Economia i Hisenda i vicepresident del Govern), Jordi Turull (conseller de la Presidència), Ernest Maragall (Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència), Miquel Buch (Interior), Josep Bargalló (Ensenyament), Antoni Comín ( Salut), Josep Rull (Territori i Sostenibilitat), Lluís Puig ( Cultura), Ester Capella (Justícia), Elsa Artadi (Empresa i Coneixement i portaveu), Jordi Puigneró (Polítiques Digitals i Administració Pública) i Teresa Jordà (Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació). Els consellers faran la presa de possessió dimecres, 23 de maig, al Palau de la Generalitat.

Edicions locals