Can Pedrals reedita el cicle Lletra Estesa i l'enceta amb un homenatge a Pedrolo

Divendres el terrat de la biblioteca rebrà l'espectacle 'Univers poètic' amb Xavier Hidalgo i Jordi Castellà al piano

Cultura

Manuel de Pedrolo
Manuel de Pedrolo

La Biblioteca de Can Pedrals proposa per segon any consecutiu Lletra Estesa, un cicle de lletres i arts, amb tres activitats que es faran al terrat de l’equipament durant el juny i que enguany estaran marcades per l'Any Pedrolo, que commemora el centenari del naixement d'un dels escriptors més prolífics del país, el 20è aniversari de la mort de Maria Mercè Marçal.

La iniciativa té com a objectiu oferir una programació cultural singular i de qualitat, un cicle on les lletres conviuen amb les arts escèniques i la música en viu. D’aquesta manera es proposen tres activitats per als divendres 1, 8 i 15 de juny a les 20 h.

Així, aquest divendres es podrà veure l'espectacle titulat Univers poètic, un homenatge a Manuel de Pedrolo a càrrec de Xavier Hidalgo (veu) i Jordi Castellà (piano). L’espectacle es vertebra en una selecció poètica reflex de la condició humana: la mort (part indestriable de la vida), la llibertat i el sexe. L’Univers poètic s’acompanya amb música per a piano -interpretada en directe- de Frederic Mompou (compositor català de música íntima i delicada) i Edith Piaf (música per la que Manuel de Pedrolo tenia certa debilitat), s’il·lustra amb la poesia visual de Pedrolo i s’ambienta acústicament amb reproduccions d’enregistraments sonors -mitjançant la tècnica de so quadrafònic- d’espais emblemàtics i singulars de la vida de l’artista.

Properes propostes

La proposta del 8 de juny serà l'espectacle de contes i música Cartes robades, a càrrec d’Alicia Molina (veu) i Òscar Igual (piano), i serà una proposta que unirà contes i música. I la darrera activitat, el 15 de juny, serà La senyal de la pèrdua, un homenatge a Maria Mercè Marçal i els 20 anys de la seva mort a càrrec d’Àngels Bassas (veu) i Anna Comellas (violoncel).

Totes les activitats d’aquest cicle són gratuïtes però cal fer inscripció prèvia a www.granollers.cat/inscripcionsbiblioteques.

Edicions locals