Un centenar de cantaires participaran en el concert de l'OCGr per commemorar el 80è aniversari del bombardeig

'Música per la pau i la memòria' es podrà gaudir diumenge al Teatre Auditori

Cultura

Imatge de l'assaig de l'espectacle
Imatge de l'assaig de l'espectacle | TAG

El Teatre Auditori de Granollers acollirà aquest diumenge (19 h) el concert Música per la pau i la memòria creat expressament per l'Orquestra de Cambra (OCGr) per commemorar el 80è aniversari del bombardeig de la ciutat. Gairebé un centenar de cantaires de cors i escoles de música de la ciutat pujaran a l’escenari amb més d’una trentena de músics de l’Orquestra de Cambra per interpretar peces de Yoshimatsu, Fauré, Mozart, Rheinberger i Xostakovitx amb l'objectiu de recordar un dels moments més tràgics viscuts a la ciutat vallesana i per fer reflexionar les noves generacions sobre els efectes de les guerres.

"Volem que el públic reflexioni a través de la música, que miri cap al passat però també cap al futur, amb esperança", ha destacat Corrado Bolsi, director de l’Orquestra de Cambra de Granollers. A més de l'Orquestra de Cambra de Granollers, el concert comptarà amb la participació dels alumnes de l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Josep M. Ruera i tres cors participants de Granollers: la Coral Polifònica, el Cor Femení i el Cor Mixt Amics de la Unió. Tots ells, dirigits per la directora convidada Mireia Barrera, es trobaran en un mateix escenari per primera vegada.

Les imatges de Viaplana i Pielias

El concert oferirà projeccions visuals i utilitzarà els cors com a element físic per transmetre conceptes i sensacions més enllà de la seva veu.Un concert de ciutat, l’últim concert de la temporada de l’Orquestra de Cambra de Granollers,
al qual se suma també la direcció visual de Vicens Viaplana, artista resident al Teatre Auditori, i Helena Pielias de FRAU Recerques Visuals. “Volem fer reflexionar a les generacions d’avui, que no han patit mai una guerra i explicar com va afectar les famílies aquell devastador bombardeig i com, avui en dia, segueixen bombardejant ciutats arreu del món”, ha explicat Viaplana, afegint que “és una mirada al passat i també als nostres dies”. El concert oferirà
projeccions visuals i utilitzarà els cors com a element físic per transmetre conceptes i sensacions més enllà de la seva veu.

Tal com ha explicat Viaplana, Música per a la pau i la memòria es dividirà en dues parts: una primera part d’homenatge al 80è aniversari del bombardeig i, una segona, que parlarà sobre la memòria històrica a través de tres exemples de persones que treballen aquest tema des de diferents vessants: Joan Garriga, historiador especialitzat en al guerra civil i la repressió franquista a Granollers i la comarca (divulgador de la memòria històrica); Laura Casanovas, treballadora de l’Arxiu Municipal de Granollers (encarregada de la preservació de la memòria
històrica) i Emilio Morenati, fotoperiodista que sempre ha mantingut el compromís amb la informació sobre desastres, guerres i situacions de conflicte.

Concert familiar

El mateix dia del concert a les 17.30 h, els més petits podran gaudir també del concert familiar de l’Orquestra de Cambra amb la presentació de David Puertas i una durada de 30 minuts. Un concert basat en l’art de les muses, el símbol de la pau i Euterpe, la musa de la música que toca la flauta per transmetre el seu geni: mentre sona la música, nosaltres estem en pau.

Edicions locals