La Federació d'AV celebra 20 anys amb una festa que vol enfortir vincles entre barris

Durant tot el dissabte es podrà visitar una exposició de fotografies antigues, així com hi haurà activitats lúdiques i culturals

Societat

La Federació d'AV celebra 20 anys amb una festa que vol enfortir vincles entre barris
La Federació d'AV celebra 20 anys amb una festa que vol enfortir vincles entre barris

La Federació d'Associacions de Veïns (AV) de Granollers celebrarà aquest dissabte el seu 20è aniversari, amb una festa que arrencarà a les 17 h a la Porxada, que acollirà actes lúdics i culturals. A més, durant tota la jornada es podrà visitar una exposició de fotografies antigues dels barris de la ciutat, que "reivindica la transformació de la ciutat i el paper que hi hem jugat els veïns", apunta Jaume Coll, secretari de l'entitat.

A més, l'entitat, que presideix Josep M. Moyano i aplega una quinzena d'entitats veïnals, proposa un seguit d'activitats per "fer ciutat des dels barris". Hi haurà una trobada de puntaires i un taller de dibuix i pintures (17 h), les actuacions dels grups de ball de sevillanes del barri del Congost (18 h) i de ball de Tres Torres (19 h), i l'actuació del grup de pallassos i titelles Dandy Clowns (18.30 h).

Durant tota la tarda, es podrà visitar una exposició de fotografies antigues dels barris granollerins, una selecció feta per l'Arxiu Municipal a través de la qual els més joves podran veure com han evolucionat al llarg dels anys. A més, l'organització convidarà els infants a dibuixar el seu lloc preferit del barri, unes il·lustracions que quedaran penjades perquè tothom les pugui contemplar.

El propòsit dels impulsors de la jornada, que s'allargarà fins a les 21 h, és que granollerins i granollerines "s'identifiquin amb el seu barri i enforteixin el vincle amb la ciutat", així com donar a conèixer l'entitat, "perquè hi ha gent que no sap que existeix la federació", lamenta el seu president.

La història

L'entitat, en realitat, va néixer el 1995 com a coordinador d'AV, però no va ser fins tres anys després, ara fa 20 anys, que es va convertir amb Federació i en va aprovar els estatuts. "L'objectiu era tenir més força per abordar temes que afectaven tota la ciutat, no només un barri en concret", explica Moyano, que hi és present des del primer dia. De fet, la missió de la Federació d'AV –que té la seu a l'avinguda del Parc, 9, 3r– no ha canviat i treballa "per millorar la ciutat dia a dia". Així, la Federació té presència a diverses comissions que elaboren el Pla estratègic, així com al Consell de Ciutat i altres òrgans de participació.

Tot i que Moyano reconeix bona sintonia amb l'Ajuntament, "amb qui tenim bona comunicació i treballem per solucionar problemes", el president de l'entitat lamenta que algunes reivindicacions tinguin tants anys com la Federació, com és el cas de la mobilitat i la contaminació a la Ronda Sud.

Malgrat que costa que hi hagi relleu generacional al moviment veïnal, Moyano assegura que "les AV hi són", amb una quinzena d'associacions que formen part de la federació. I els que hi són, "som gent que estima la seva ciutat", conclou.

Edicions locals