ERC proposa un front comú davant la demanda veïnal de la ronda Sud

Els republicans han demanat a la resta de formacions del consistori que ajornin les mocions que preveuen presentar avui al ple

Societat, Política

ERC-AG ha demanat a la Plataforma d'Integració de la Ronda Sud i als grups municipals del PSC, PDeCAT i PP que ajornin les dues mocions que es preveuen portar a aprovació avui al ple municipal respecte a les demandes dels veïns de Can Bassa i Tres Torres envers al ronda. De fet, la moció conjunta de socialistes, populars i demòcrates s'ha presentat després que la plataforma no acceptés cap esmena dels grups municipals a la seva proposta.

Per això, el portaveu municipal d'ERC, Pep Mur, ha demanat l'ajornament amb l’objectiu d’intentar arribar a un acord de ciutat per tal de fer un front comú davant la demanda dels veïns i veïnes. "Es tracta de dos mocions molt similars, per la qual cosa considerem que arribar a un acord és possible amb voluntat de diàleg", considera Mur, qui afegeix que "és important que ciutadania i representants polítics treballem junts i sumem esforços pel bé comú, però actualment existeix una desconfiança entre els uns i els altres que hem de ser capaços de superar".

A més, ERC-AG reclama lideratge municipal per abordar i donar una resposta conjunta a aquesta problemàtica que provoca contaminació, inseguretat i segregació urbana. "És evident que la construcció de la Ronda Sud va estar mal plantejada des del seu origen i que no s’ha resolt cap dels problemes de seguretat i mediambientals que se’n deriven (embussos, soroll, contaminació ambiental...)", recorden els republicans. I malgrat que la competència d’aquesta via és de la Generalitat, ERC considera que l’Ajuntament podria haver fet actuacions per minimitzar-ne els efectes.

Edicions locals