Cantaires d'una dotzena de cors actuaran a Granollers per la llibertat dels presos polítics i exiliats

L'acte solidari per recaptar fons per a la caixa de resistència se celebrarà el 14 de juny al Teatre Auditori

Cultura, Política

Tortell Poltrona presentarà l'acte de suport als presos polítics i exiliats
Tortell Poltrona presentarà l'acte de suport als presos polítics i exiliats

Montse Eras

Més de 110 cantaires d'una dotzena de cors de la ciutat participaran el 14 de juny (21 h) a un concert solidari per la llibertat que tindrà lloc al Teatre Auditori de Granollers (TAG) i que pretén recaptar fons per a la caixa de solidaritat amb els presos polítics i exiliats –a través de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC)–. Les entrades, que es poden adquirir al web escenagran.cat i de les quals ja se n'han venut més de 500, tenen un preu de 18 euros.

Així, doncs, hi participaran membres de la Coral Polifònica, el Cor Gospel Girls, el Cor Mixt Amics de la Unió, la Coral Albada, el Cor Femení de Granollers, la Coral Art Nou, el Cor Jove Amics de la Unió, el Cor Plèiade Scau, el Cor de Cambra de Granollers, el Granollers Gospel Choir, el Cor Gospel Rock Amics de la Unió, el Cor de Salut, la Coral Sonata i el Cor de famílies del CEIP Pereanton. A més del cor participatiu de més de 100 cantants, el concert comptarà amb una vintena de músics, distribuïts en dos grups de flautes liderats per Laia Saperas –els grups Flaustaff i Frullato–, el cantautor Josep Tero, el pianista Martí Ventura i el duet violoncels Pol Faurell i Anna Berruezo.

El concert per la llibertat és una proposta que neix de la societat civil de Granollers i que compta amb el suport d'entitats i partits com Òmnium, ANC, CDR, ERC i PDeCAT. Concretament, la idea és del metge Joan Colomo, amic personal de Quim Forn, i qui es va posar en contacte amb la Dolors Isart, presidenta de l’Associació d’Intercanvis Culturals de Corró d’Avall, per tal que coordinés les corals. "A banda de recaptar fons, creiem important que no es normalitzi la situació i mantenir la societat mobilitzada", indica Colomo.

Presentat per Tortell Poltrona

L’acte estarà presentat per Jaume Mateu –conegut com a Tortell Poltrona– i alternarà les actuacions musicals amb vídeos, lectura de cartes dels presos i intervencions de familiars membres de l’ACDC. De fet, està confirmada la presència de familiars dels represaliats, com Blanca Bragulat i Isabel Turull –la dona i la germana de Jordi Turull– i Laura Masvidal –la dona de Joaquim Forn–, entre altres.

El cor participatiu interpretarà dues peces de musica religiosa –Cantique de Jean Racine, de Fauré i Ave Verum Corpus, de Mozart–, la cançó País petit, de Lluís Llach i la tradicional Rossinyol. El dirigiran Agustí Vidal, director de la Coral Polifònica de Granollers i Josep Vila, i acompanyarà al piano, Martí Ventura. El concert acabarà amb la interpretació d’Els Segadors.

Sense col·laboració institucional

L’organització del concert per la llibertat lamenta la manca de col·laboració de l'Ajuntament. "Notem certa incongruència entre lluir el llaç groc a la façana de l'ajuntament i, en canvi, no fer cap rebaixa en el lloguer del Teatre Auditori", considera Aleix Agustí, un dels promotors del concert. Segons indicava l'organització, "ens hem trobat portes tancades" a l'Ajuntament, que no només cobra el preu del lloguer del TAG per al concert, sinó també el de l'assaig, a més del 2% de l'empresa que gestiona la venda d'entrades a Internet, i el 3% de la venda a taquilla. "Si venem totes les entrades –que pensem que serà així–, la meitat de la recaptació serà per pagar tot això", lamenta Agustí.

Edicions locals