Xavier Mas Craviotto guanya el premi literari Pepi Pagès

El veredicte del jurat es va fer públic dijous a la llibreria La Gralla de Granollers

Cultura

Organització, guanyadors i jurat del premi Pepi Pagès, a La Gralla
Organització, guanyadors i jurat del premi Pepi Pagès, a La Gralla | O.F.

Oriol Font

Xavier Mas Craviotto, amb l'obra El roure, va ser el guanyador del 13è Premi Literari Pepi Pagès que organitza la Fundació Oncovallès i que, enguany, va rebre 87 obres –41 de poesia i 46 de prosa que han arribar de tot Catalunya, el País Valencià, les Illes i la República Txeca–. El segon premi va ser per a Àngel Martí Callau, pel recull poètic Un rèquiem que no serà.

La vetllada la va obrir uns versos de Pepi Pagès llegits pel seu nebot, Francesc Pagès, que també va ser el conductor de l’acte. Davant una cinquantena de persones, el president d’Oncovallès, Pere Cladellas, va voler agrair l’ajuda que fa que pugui seguir “tot allò que un dia la Pepi va començar”. Per la seva banda, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va destacar que “la Pepi va escriure molt i va escriure molt bé. Ella va tenir una malaltia, la va explicar i ara ens convida a tots a fer el mateix”.

La representació del jurat va anar a càrrec de Santi Montagut, que va destacar que “cada any hi ha més participants i de més qualitat”, però també va remarcar que “el jurant a vegades ens falta veure una llum al final dels textos”. Per tancar els parlaments i abans d’entregar els premis, la filla de Pepi Pagès, Teresa Riera, va llegir una poesia de la seva mare que va escriure després d’una operació i que acabava dient: “Sóc branca d’una arbreda / que el vent ha mig partit”.

Edicions locals