ICV-EUiA-E lamenta que el Consell Comarcal hagi triat l'opció més cara per establir la nova seu

La coalició considera que tant descentralitzar els serveis com construir un nou edifici era més viable econòmicament

Societat

Dani Martín i Àlex Vega, consellers comarcals del grup d'ICV-EUiA-E
Dani Martín i Àlex Vega, consellers comarcals del grup d'ICV-EUiA-E | M.E.

Montse Eras

El grup d'ICV-EUiA-E al Consell Comarcal del Vallès Oriental s'ha abstingut en el punt d'aprovació del futur projecte de reforma dels antics jutjats de Granollers, a l'avinguda del parc, per establir la nova seu de l'ens comarcal.

El conseller comarcal de la coalició Àlex Vega reconeix que calia una alternativa a l'espai actual del carrer Ricomà, "antic i obsolet", però creu que s'ha optat per l'opció més cara i que "suposa l'endeutament del Consell". Per a ICV-EUiA-E la primera opció era reformar part de l'actual edifici –com ja s'ha fet– i comprar espais auxiliar, una fórmula que es va descartar i que, segons Vega, tenia un cost aproximat de 300.000 euros.

"Pensem que el servei es podia haver descentralitzat i, de fet, el Consell ha signat un conveni amb l'Ajuntament de les Franqueses per tal d'establir el serveis de dinamització econòmica a Can Ribes", argumenta.

En tot cas, també s'havia posat sobre la taula la possibilitat de construir un edifici nou i alguns ajuntaments –com el mateix franquesí o el de Mollet– s'havien mostrat disposats a cedir un terreny per a acollir la nova seu. "També es podia haver optat per aquesta fórmula que suposava un pressupost aproximat d'uns 3 milions d'euros, mentre que la rehabilitació dels antics jutjats de Granollers podria arribar als 5 milions de cost", lamenta Vega.

"Entenem que l'Ajuntament de Granollers defensi els seus interessos i la seva capitalitat, però aquest edifici està en el marc d'una reforma urbanística i qui n'assumirà el cost és el Consell Comarcal, mentre que l'Ajuntament no hi aportarà res, com a mínim, de moment", denuncia ICV-EUiA-E. "Els recursos públics s'han de destinar a les persones no al totxo", exclama Vega.

El grup d'ICV-EUiA-E entendria aquesta rehabilitació si "hi hagués una repartició dels costos. Així en surten beneficiades altres administracions que no aporten res a l'obra". A més, Vega considera que és important evitar el centralisme de l'administració pública i que no era imprescindible que el Consell Comarcal es quedés a Granollers.

Edicions locals