Víctor Font es presentarà a les eleccions a la presidència del Barça

El granollerí assegura que ha enllestit el projecte 'Sí al futur' per concòrrer als comicis previstos per al 2021

Esports

L'empresari Victor Font i Manté (Granollers, 1972), que actualment viu a Dubai, ha anunciat la seva voluntat de presentar-se a les properes eleccions a la presidència del FC Barcelona, que es preveuen inicialment per a l'any 2021.

Font assegura que els seu projecte Sí al futur serà una alternativa per a la direcció del Barça i que treballarà perquè el club pugui "seguir competint al màxim nivell i guanyant títols el dia que Messi plegui". Per aconseguir-ho, Font vol agrupar "el talent de la millor generació de futbolistes de la història i assegurar que ells liderin la presa de decisions en l'àrea esportiva". Al mateix temps defensa l'herència de Johan Cruyff i vol transformar el model d'ingressos per tal que el Barça pugui continuar a l'elit del futbol mundial mentre es protegeix el model actual de propietat en una època en què els magnats, els Estats i els fonts d'inversió estan adquirint la propietat dels millors clubs del continent. Per últim, vol redefinir el model de governança i presa de decisions del FC Barcelona. Albert Roura, excap de comunicació del Barça fitxat per Bartomeu en guanyar les eleccions del 2015 i cessat el gener del 2017, serà un dels noms del projecte de Font.

Tot i que el seu nom ja va sonar com a candidat a les eleccions del 2015, Font va anunciar llavors que no es presentaria en aquells comicis perquè "no tenia enllestit ni el projecte ni, sobretot, l'equip necessari per fer-lo possible". En aquests tres anys, Font i el seu equip han seguit treballant en una proposta de futur per governar el club i considera que ara és el moment oportú per incorporar al projecte molta més gent amb talent, "gent que, tradicionalment, no se sent apel·lada a treballar per al Barça". En una entrevista a RAC 1 ha assegurat que ell no hagués volgut que es jugués el Barça-Las Palmas de l'1 d'octubre si hagués estat llavors el president.

Víctor Font és cofundador i CEO de Delta Partners, una empresa dedicada a la consultoria estratègica en els sectors de les telecomunicacions, els mitjans de comunicació i l'àmbit digital. Té oficines a Barcelona, Bogotà, Dubai, Johannesburg, Nova York, San Francisco i Singapur.

Font va estudiar una llicenciatura d'administració i direcció d’empreses i un MBA a ESADE , a Barcelona i va fer un programa d'intercanvi en Gestió Internacional a la Universitat de Georgetown, Washington DC. Víctor Font, que va jugar a les categories inferiors del EC Granollers, està casat, és pare de tres fills i és el soci numero 72.609 del FC Barcelona.

Edicions locals