El conseller Chakir El Homrani marxa "amb pena" per deixar el consistori i per la situació de Dolors Bassa

Els fins ara regidor d'ERC-AG ha renunciat al càrrec per dedicar-se a les noves responsabilitats de Treball i Afers Socials a la Generalitat

Política

El conseller Chakir El Homrani ha signat el llibre d'honor de la ciutat de Granollers
El conseller Chakir El Homrani ha signat el llibre d'honor de la ciutat de Granollers | M.E.

Montse Eras

Dilluns el ple municipal de l'Ajuntament de Granollers acomiadava el regidor Chakir El Homrani, ja convertit en conseller de Treball i Afers Socials de la Generalitat, després de la seva renúncia per incompatibilitat de càrrecs. "No podria dedicar el temps que es mereix el consistori", assegurava El Homrani, que marxa "amb pena per deixar l'Ajuntament de la meva ciutat" i per "la situació injusta d'una bona persona", la seva predecessora Dolors Bassa.

"Assumeixo les responsabilitat amb vertigen però amb força", deia El Homrani, qui també assegurava que "intentaré seguir fent política amb el fons i principis molt clars, però sempre amb bones formes i capacitat de diàleg".

Precisament els seus companys al plenari li reconeixien aquest tarannà i l'alcalde, Josep Mayoral, considerava que "serà un home important per obrir diàleg i trobar l'encert per refer ponts en un país que ho necessita".

Tots els portaveus municipals li desitjaven encerts per al país, que "també ho seran per la ciutat", deia Àlex Sastre (PDeCAT-DC), qui recordava les persones del seu entorn que havien sigut nomenades consellers i que ara són a la presó.

El seu company de files Pep Mur (ERC-AG) lloava la tasca del nou conseller com a diputat al Parlament i com, en el darrer acte de campanya de les darreres municipals, la secretaria general del partit, Marta Rovira, va dir "m'agrada molt el fitxatge que has fet de número 3 a la llista".

L'escrit més llarg

Un cop enllestit el ple, el conseller El Homrani va signar el llibre d'honor de la ciutat, amb un dels escrits més llargs que s'hi recorden [en podeu sentir la lectura del conseller a  l'àudio adjunt]. "És el primer que tomba la pàgina per seguir escrivint", feia broma Mayoral. El Homrani hi explicava que tant com a regidor com en el nou càrrec de conseller posarà "les persones al centre i, especialment, les més vulnerables. I en això tenen un paper central les ciutats del país i estic segur que la meva el tindrà".

Finalment, l'alcalde va obsequiar el conseller amb una reproducció de la Pedra de l'Encant de la Porxada.

Edicions locals