El Premi Paco Merino amplia la dotació a 2.500 euros

El certamen de pintura, presentat dimarts al Mirallet, arriba a la 13a edició

Cultura

El Mirallet va acollir dimarts la presentació del premi Paco Merino
El Mirallet va acollir dimarts la presentació del premi Paco Merino | M.E.

Montse Eras

El Premi de pintura Paco Merino arriba a la 13a edició i amplia la dotació econòmica de 2.000 a 2.500 euros, de manera que va recuperant-se després dels anys de crisi, en què va passar dels 3.000 euros de dotació inicial als 2.000 dels darrers anys. Amb tot, la participació no ha parat de créixer.

"Els artistes es mostren molt agraïts de la iniciativa, i hem passat d'uns 90 participants als 150 de l'any passat", explica Carme Gómez, membre del grup Pro Art Paco Merino, impulsors del certamen pictòric. De fet, quan van decidir organitzar la primera edició "no sabíem si tindria continuïtat i ara ja arribem al 13è any. És un homenatge a l'art i als artistes joves", diu Gómez.

I evidentment un  homenatge a Paco Merino (1948-2004), un artista autodidacte i versàtil, "una persona valenta i transgressora, i un referent", assegurava la regidora de Cultura, Mireia López, present a la presentació del premi aquest dimarts al restaurant El Mirallet.

L'èxit de la convocatòria suma any rere any més dificultat per triar el guanyador entre el jurat, que enguany compta amb els artistes Anna Estany i Lluís Estopiñan, la tècnica del Museu de Granollers Glòria Fusté, el crític d'art Frederic Montornès i el pintor Pere Salinas, amb Josep M. Farnés, membre del grup Pro Art Paco Merino, que actua com a secretari. A més, "veiem una imatge, no l'obra en directe. De manera que segur que ens deixem treballs excel·lents perquè amb una única obra no pots veure el treball global de l'artista", lamenta Fusté, tot i destacar el valor del premi Paco Merino.

El certamen és obert a tots els artistes que ho desitgin, tant individualment com col·lectivament, a partir de 18 anys. S'hi pot presentar una obra per autor o col·lectiu, i la temàtica i la tècnica són lliures. La dimensió de l'obra no pot ultrapassar els 100 cm en el costat més llarg –i viatjarà a compte i risc de l'autor–. Per concursar cal presentar la imatge per correu electrònic a l'adreça [email protected], amb la informació del títol, tècnica, dimensions i suport i les dades de l'autor.

Les obres seleccionades s'exposaran del 6 de novembre al 7 de desembre de 2018 i el veredicte es donarà a conèixer el dia de la inauguració de l'exposició a La Gralla. Acabada la mostra, l'obra guanyadora s'exhibirà temporalment al Museu de Granollers.

Edicions locals