L'arribada de la Flama del Canigó recordarà els presos i exiliats

La revetlla de Sant Joan a Granollers tindrà foguera al costat del pavelló de Can Bassa

Cultura

L'arribada de la Flama del Canigó dissabte 23 de juny (19.15 h) a la Porxada marca l'inici de la festa de Sant Joan a Granollers. Organitzada per Òmnium Cultural, i procedent de la Garriga i les Franqueses, enguany tindrà un especial to reivindicatiu per recordar els presos polítics i exiliats catalans.

La flama arriba portada per 16 atletes del CAG (Club Atletisme Granollers) que aniran acompanyats de les imatges dels 16 presos i exiliats polítics. A la plaça, es llegirà el manifest i hi haurà les actuacions de l'Esbart Dansaire de Granollers, la banda Aires del Montseny (que acompanyarà els portadors de les torxes des del carrer Torras i Bages) i el col·lectiu d'Avui Cantem. El sisè any que la flama arriba a Granollers recordarà de manera especial Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, empresonat a Soto del Real.

Revetlles i fogueres

L'AV Can Bassa organitza la tradicional foguera popular al camp del costat del pavelló d'esports (22.30 h), una activitat que s'emmarca a les festes de Sant Joan del barri (del 16 al 24 de juny). L'endemà, s'organitza la festa de Sant Joan al Centre Cívic Palou per part de l'AV Sant Julià i al parc central de Ponent per part de l'AVs. Al barri de l'Hostal la revetlla la faran abans, aquest dissabte 16 de juny, a la placeta del Lledoner.

Consells davant la pirotècnia

Com cada any, des de la Direcció General de Protecció Civil s'insisteix en els consells per tenir una revetlla segura. En aquesta línia de fer pedagogia s'inscriu l'obra de teatre A foc lent protagonitzada per actors i actrius de la companyia Milnotes que enguany es representarà a diferents escoles catalanes. Avui al matí es feia a l'escola Salvador Espriu, davant una cinquantena d'alumnes de 5è i 6è, als quals també se'ls hi ha ensenyat a tirar pirotècnia correctament.
 

Edicions locals