Ferran López renuncia a ser el cap dels Mossos d'Esquadra

El conseller Miquel Buch li ha acceptat la dimissió i ha obert un període d'anàlisi per ocupar el càrrec del vallesà

Societat

Cardedeu

El comissari en cap, Ferran López, ha presentat la seva renúncia a continuar exercint les funcions de cap dels Mossos d'Esquadra, segons ha informat el Departament d'Interior. Ferran López, que va ocupar el càrrec a finals d'octubre de l'any passat després de la destitució de Josep Lluís Trapero, és veí de Cardedeu, però està fortament vinculat a Granollers i, de fet, va formar part de la candidatura de l'actual junta del CNG com a coordinador de l'àrea de natació sincronitzada.

El conseller Miquel Buch li ha acceptat la renúncia, que el comissari ha justificat perquè l'acceptació del càrrec a l'octubre va ser "temporal i limitada al període que s'obria amb la nova dependència governativa" i que amb la constitució d'un nou Govern "es posa fi a aquesta temporalitat".

Buch ha demanat al director general de la Policia, Andreu Martínez, i al seu equip que obrin un "període d'anàlisi" de l'actual estructura del cos policial. També ha demanat als comissaris cap Miquel Esquius i Joan Carles Molinero que continuïn al capdavant de les comissaris de Coordinació Territorial i Central, respectivament, mentre duri aquesta anàlisi.

Edicions locals