Jordi Graupera presentarà a Granollers el projecte de llistes independentistes 'transversals' a les municipals

El filòsof i periodista, amb l'impulsor de la consulta d'Arenys de Munt, convocarà una convenció a la capital del Vallès Oriental el 14 de juliol

Política

Jordi Graupera, acompanyat de Lluís Gibert, Josep Manel Ximenis i Mercè Feliu
Jordi Graupera, acompanyat de Lluís Gibert, Josep Manel Ximenis i Mercè Feliu | ACN

El periodista i filòsof Jordi Graupera, impulsor de Primàries per la República a Barcelona, vol exportar el model de llistes "transversals" independentistes arreu de Catalunya per a les eleccions municipals de l'any vinent. Així ho ha explicat avui el Col·legi de Periodistes, juntament amb Josep Manel Ximenis, impulsor de la primera consulta independentista d'Arenys de Munt; l'organitzador de Primàries per Reus, Lluís Gibert, i la impulsora a Mataró, Mercè Feliu. Els impulsors volen presentar el projecte en una convenció a Granollers, que es farà el dissabte 14 de juliol.

La coordinadora té tres objectius principals, dur a terme, des dels municipis, de manera irrenunciable el mandat de l'1-O i exercir el control del territori per defensar la República, facilitar la logística per celebrar aquestes primàries i defensar des dels diferents municipis, les institucions catalanes, el Govern i el Parlament de Catalunya.

Finalment, Graupera ha assenyalat que les eleccions municipals seran des de l'1-O la primera vegada que es podrà votar "sense control ni repressió de l'Estat" i ha explicat que, quan va llançar la proposta de primàries per Barcelona, fins a 14 municipis es van posar en contacte amb ell interessant-se pel projecte, entre ells, Terrassa, Sabadell i Lleida.

Edicions locals