El Concert per la Llibertat recapta 12.258 euros per a l'Associació Catalana de Drets Civils

L'acte, celebrat dijous al Teatre Auditori de Granollers, va comptar amb la presència del conseller El Homrani i els diputats Eduard Pujol i Antoni Castellà

Societat, Política

El Concert per la Llibertat recapta 12.258 euros per a l'Associació Catalana de Drets Civils
El Concert per la Llibertat recapta 12.258 euros per a l'Associació Catalana de Drets Civils

GranollersMontse Eras

El Concert per la Llibertat, impulsat per un col·lectiu de granollerins per recaptar fons a la caixa de solidaritat amb els presos polítics i exiliats a través de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), va omplir dijous el Teatre Auditori de Granollers amb més de 700 persones, entre les quals familiars dels polítics catalans represaliats. La recaptació va ser de 12.258 euros, ja que es van vendre 681 entrades. A més, es van recaptar 1.740,95 euros a través de les donacions que els assistents van fer a les urnes instal·lades al TAG. Els organitzadors, però, encara no han pogut calcular l'import net, un cop es liquidin les despeses, entre les quals el lloguer de l'espai municipal.

Entre els assistents hi havia el conseller de Treball, el granollerí Chakir El Homrani, i els diputats al Parlament Eduard Pujol i Antoni Castellà. Com a convidats hi havia els familiars dels presos polítics Bernat i Ferran Pegueroles, marit i fill de Carme Forcadell; Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn; Francesc Riera i Imma Bramona, cunyats d'Oriol Junqueras; Isabel Turull, germana de Jordi Turull, i Agnès Ponsatí, germana de Clara Ponsatí.

L'encarregat de conduir l'acte va ser el pallasso Tortell Poltrona que, davant la situació greu dels presos i exiliats, va convertir-se davant del públic en Jaume Mateu –tot desmaquillant-se per deixar de ser el clown i adoptar un posat més seriós–. Així, Mateu va donar pas a l'actuació de dos grups de flautes –Flaustaff i Frullato–, que van precedir les paraules dels familiars dels presos i del cantautor Josep Tero, qui va ser professor de guitarra de Carles Puigdemont.

Seguidament, Marcel Mauri d'Òmnium Cultural i Pep Fort de l'ANC van llegir una carta de Jordi Cuixart i un recull de textos de Jordi Sànchez, respectivament. També hi intervenien, a través d'un vídeo, el president Puigdemont i la consellera Meritxell Serret.

En l'àmbit musical, el pianista Martí Ventura va oferir l'actuació Jazz per la llibertat, seguida d'un duet de violoncels que van interpretar El cant dels ocells.

El cor participatiu, amb uns 120 cantaires d'una dotzena de corals dirigits per Agustí Vidal, van interpretar  dues peces de música religiosa –Cantique de Jean Racine, de Fauré i Ave Verum Corpus, de Mozart– i la cançó País petit, de Lluís Llach, un  dels moments més emotius de l'acte, en què Vidal va demanar al públic que encengués les llanternes dels seus mòbils per homenatjar els presos. L'acte solidari va acabar amb la interpretació d’Els Segadors.

Edicions locals