Som Energia impulsa 100 instal·lacions fotovoltaiques d'autoproducció a habitatges del Vallès

El projecte es diu 'Impuls Solar Vallès' i es presentarà dijous a La Magrana Vallesana

Societat

| SomEnergia

Som Energia està fent difusió d'una campanya, Impuls Solar Vallès, que vol impulsar un mínim de 100 instal·lacions fotovoltaiques d’autoproducció en habitatges al Vallès Oriental a a l'Occidental, que es presentarà aquest dijous (20 h) a la seu de La Magrana Vallesana, al carrer Isabel de Villena.

Sud Renovables, en col·laboració amb la cooperativa CEMID, ha estat l’empresa escollida, mitjançant el concurs que s’ha fet entre empreses de la zona, per oferir el servei integral (material, instal·lació i legalització) segons les condicions i criteris que han establerts els Grups Locals de Som Energia de la zona del Vallès.

El desenvolupament tecnològic que s’està produint en tot allò relacionat amb l’energia solar facilita que l’autoproducció o lo producció domèstica d’electricitat mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques resulti ja una opció realista, viable i econòmicament rentable.

Aquesta fórmula d’autoproducció està tenint una gran expansió en països del nord d’Europa, una expansió que encara no s’ha produït a Catalunya, malgrat que les condicions climàtiques són molt més favorables que en aquests països.

Ara, però, Som Energia considera que ha arribat el moment de promoure aquesta fórmula i per això es posa en marxa la campanya de compra conjunta d’instal·lacions d’autoproducció solar entre els socis i sòcies de la cooperativa. D’aquesta manera es vol possibilitar que cada vegada més persones puguin accedir a produir-se la seva pròpia energia per assolir un model més distribuït i lliure.

Edicions locals