El Cinemafreshhh! traslladarà una de les projeccions a les piscines municipals

El festival de cinema a la fresca començarà dimarts al Parc Torras Villà amb la comèdia francesa 'C'est la vie'

Cultura

Organitzadors i col·laboradors del festival Cinemafreshhh!, al parc Torras Villà
Organitzadors i col·laboradors del festival Cinemafreshhh!, al parc Torras Villà | M.E.

La sisena edició del festival de cinema a la fresca Cinemafreshhh! començarà dimarts vinent al parc Torras Villà, el seu emplaçament habitual. Enguany, però, com a novetat, la darrera projecció del cicle –el 24 de juliol– es traslladarà a les piscines municipals, gràcies a una col·laboració del CNG.

La regidora de Cultura, Mireia López, destacava com s'ha consolidat el Cinemafreshhh! que omplirà el Parc Torres Villà cada dimarts, amb una projecció a les 22 h. Amb tot, l'espai s'obrirà des de les 20.30 h "per poder gaudir del servei de bar i menjar i el lloguer de cadires, gràcies als col·laboradors entregats", com el restaurant Can60 i Estrella Damm.

El Cinemafreshhh!, organitzat pel Cineclub de l'Associació Cultural, compta també amb la col·laboració de l'Ajuntament, el col·lectiu Fantàstik i Biombo Studio –que s'encarrega del cartell, que enguany combina imatges d'actors de culte amb elements d'un espai verd–.

Precisament, Lambert Botey del Cineclub destacava aquesta barreja de "viure el cinema al parc. La nostra intenció és acostar el cine a espais on normalment no n'hi ha", de manera que el Cinemafreshhh! és una continuació de les sessions habituals del Cineclub al Centre Cultural, però adaptades al clima i a un espai "que a l'estiu ve més de gust".

Botey recordava que el Cinemafreshhh! ja és un festival arrelat a la ciutat i amb un públic fidel, que enguany podrà gaudir de cinc pel·lícules a la fresca.

La primera serà C'est la vie (2017), una comèdia francesa sobre l'organització d'un casament, dirigida per Olivier Nakache i Eric Toledano, els autors de l'èxit Intocable.

El 3 de juliol el parc rebrà La Llamada (2017), una altra comèdia, en aquest cas espanyola, i que s'ha adjectivat com a "divina", ja que s'emmarca en un campament cristià a Segòvia, amb les actrius Macarena García, Anna Castillo i Belén Costa.

El dimarts 10 de juliol (2017) es projectarà la primera pel·lícula fantàstica del cicle, Guardians of the Galaxy 2 de Marvel, a la qual seguirà, el 17 de juliol, Wonder Woman, una altra comèdia fantàstica que "també és un al·legat al feminisme", apunta Botey.

Finalment, i ja amb el banyador posat al CNG, el 24 de juliol el Cinemafreshhh! proposa Captain Fantastic (2016), una tragicomèdia protagonitzada per Viggo Mortensen que reflexiona sobre si és possible viure amb normalitat partint d'una educació no habitual.

L'alcalde, Josep Mayoral, ha tancat la presentació del Cinemafreshhh, aquest dimarts al parc Torras Villà, recordant les darreres reformes de l'espai, "amb més gespa i una nova il·luminació adaptada a les activitats, com aquest festival".

Edicions locals