Educem celebra els 75 anys amb un acte al Teatre Auditori emotiu i ple de màgia

L'escola granollerina es va fundar l'octubre de l'any 1942 i actualment té uns 615 alumnes

Societat

El mag Marín, exalumnes d'Educem, va conduir la gala d'aniversari
El mag Marín, exalumnes d'Educem, va conduir la gala d'aniversari | Toni Torrillas

Com a les gales més glamuroses, dimecres un photocall rebia els convidats a l'acte central del 75è aniversari de l'escola Educem al Teatre Auditori. Un cop a la sala, l'acte explorava el seu vessant més còmic i d'entreteniment amb el mag Marín, exalumne del centre del cicle formatiu de Farmàcia i batxillerat, i que es va fer popular en guanyar el concurs PuraMagia a TVE.

L'acte, que també ha servit per per a la graduació dels alumnes de batxillerat i cicle formatiu de grau mitjà i superior, arribava als moments més emotius amb els parlaments de Mercè Comas, actual directora, i d'Anna Maria Duran, que ha comandat el centre durant 53 anys, i a la qual es va aprofitar per homenatjar.
 

L’escola va néixer l'1 d’octubre de l’any 1942 sota la direcció d’Esteve Duran i Serra, i la col·laboració de l’Elena Mejan i de Miquel Castanyer, es va impulsar la creació a Granollers del Centro de Enseñanza Mercantil, agregat pedagògicament a l’Acadèmia Cots de Barcelona. Aquest és l'inici de l’actual escola Educem. El centre va començar impartint els cursos de peritatge mercantil oficial i els estudis de tècnica comercial i cap de comptabilitat, i ben aviat es va convertir en un centre de referència a la ciutat. Tant és així que l'escola, coneguda popularment amb el nom d’Acadèmia Cots, va tenir 103 alumnes en el seu primer curs, que ocupaven el 1r pis de la plaça Maluquer i Salvador, 19.

Actualment l’escola compta amb 615 alumnes a la postobligatòria, i ofereix batxillerat, escola d’adults i cicles formatius de grau mitjà i superior –també online–.

 

 

 

Edicions locals