Granollers destinarà 685.000 euros a urbanitzar els tres carrers principals de Roca Umbert

La primera fase que inclou 3.100 metres quadrats està previst que comenci al setembre

Societat

Granollers destinarà 685.000 euros a urbanitzar els tres carrers principals de Roca Umbert
Granollers destinarà 685.000 euros a urbanitzar els tres carrers principals de Roca Umbert

Montse Eras

L'anunciat projecte de reforma dels espais exteriors del complex de Roca Umbert Fàbrica de les Arts serà aviat una realitat. La junta de govern de l'Ajuntament ha donat llum verda a una primera fase, que afectarà els tres carrers centrals paral·lels a Prat de la Riba, i que ha licitat amb un pressupost d'uns 685.000 euros.

Així, segons ha explicat el regidor d'Obres i Serveis, Albert Camps, al setembre es preveu que pugui començar una reforma integral d'aquests carrers transversals –el de la biblioteca, el dels locals de Blancs i Blaus i el del Centre Audiovisual–, que s'enllestirà el primer trimestre de 2019, ja que el projecte té un termini d'execució de cinc mesos.

L'actuació preveu la millora del paviment, amb rajoles de colors –similars a la d'altres carrers de la ciutat, però mantenint les llambordes davant la biblioteca–, l'accessibilitat i la renovació de serveis, excepte el clavegueram. Sí que es preveu la instal·lació del tritub municipal soterrat per facilitar els serveis de telecomunicacions.

Lavabos i punt d'informació

A més, el projecte també preveu reformar la portalada d'entrada del carrer Lluís Companys, al costat de l'Espai d'Arts i, en aquest mateix carrer, incorporar uns lavabos nous a la nau Dents de Serra, "que seran accessibles tant des de la nau com des de la Troca", apunta el regidor. També a la cantonada de la nau Dents de Serra s'hi col·locarà un punt d'informació sobre l'activitat de Roca Umbert, així com un espai de trobada per a la gent que treballa a la Fàbrica d'Arts.

També es col·locaran tendals per protegir del sol, com els que actualment hi ha a la plaça que es forma entre l'escola Arsènic i l'entrada del Centre d'Arts en Moviment. De fet, davant d'aquest equipament també hi haurà un paviment de formigó diferent a la resta, per permetre-hi activitats d'arts escèniques al carrer.

Pel que fa als paviments, també es preveu que la zona de més trànsit tingui col·locades les rajoles "amb les juntes normals, mentre que als espais de menys pas les juntes estaran separades perquè hi creixi l'herba", detalla Camps.

Més verd

La urbanització de l'espai suposarà també la plantació d'arbrat i la creació de quatre murs verds verticals, és a dir, que es plantaran espècies enfiladisses a quatre punts de les façanes.

Els altres vials –el que uneix els carrers Prat de la Riba amb Mare de Déu de Montserrat i el de la Tèrmica al CTUG– quedaran pendents per a una segona fase, com també l'esplanada que dóna a Lluís Companys, "l'espai més complex i per al qual calen més recursos", indica el regidor.
Aquesta primera fase, però, suposarà actuar sobre una superfície de 3.100 metres quadrats.

Edicions locals