L'Hospital guanya el litigi contra Proursa, que haurà de deixar la gestió de l'aparcament

L'empresa s'havia negat a deixar el pàrquing tot i la finalització del contracte i ara haurà d'indemnitzar la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

Societat

Montse Eras

El Jutjat de primera instància núm. 6 de Granollers ha dictat la sentència que posa fi al contenciós entre la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i l’empresa PROURSA, en relació al contracte d’explotació de l’aparcament de l’Hospital. El tribunal ha donat la raó a l'Hospital que, en acabar-se la concessió de gestió del pàrquing, es va trobar que Proursa es va negar a marxar-ne, el desembre de 2016.

La sentència estima la demanda de resolució contractual interposada per la Fundació contra Proursa i declara extingit el contracte amb efectes del passat 31 de desembre de 2016. El jutge, a més, condemna a Proursa a posar a disposició immediata de la Fundació les instal·lacions de l’aparcament, i a indemnitzar-la per la seva explotació indeguda des de l’1 de gener de 2017 i fins al moment en què sigui lliurat.

D’altra banda, la sentència desestima íntegrament la demanda interposada contra la Fundació, i condemna a Proursa a pagar les costes del procediment judicial. La Fundació ha explicat que ja ha requerit formalment a l'empresa perquè compleixi els pronunciaments de la sentència.

La Fundació Hospital Asil de Granollers va demandar el gener de l'any passat l'empresa Promociones Urbanísticas del Vallès SA (Proursa), que ha estat durant 30 anys la concessionària de l'aparcament de l'Hospital. El contracte, que s'havia prorrogat dues vegades, havia acabat el 31 de desembre i la intenció de la Fundació era entomar la gestió directa del pàrquing. Proursa, però, es va negar a marxar, i el seu personal de seguretat i manteniment literalment no va voler deixar les instal·lacions.

Es dóna la circumstància que fa cinc anys abans el contracte de concessió ja s'havia prorrogat perquè els documents que acreditaven l'inici de l'explotació no estaven massa clars. La història de l'aparcament comença el 1984 quan l'Hospital decideix atorgar l'explotació durant 15 anys a l'empresa que construís el pàrquing. Proursa va ser l'adjudicatària i, a l'hora de fer l'obra, la inversió va ser superior a la prevista, per la qual cosa es van concedir 10 anys més de concessió gratuïta.

Ara, tot i la sentència favorable, l'Hospital haurà de restar a l'espera perquè l'empresa encara podria presentar un recurs. En tot cas, la Fundació de l'Hospital està més a prop de poder entomar les obres al pàrquing que havia anunciat fa més de dos anys, així com iniciar la gestió directe. A més, segons el projecte presentat el 2016, es pretenia abaratir les tarifes.

Edicions locals