Palou estrena la Lluïda, la festa del poble, amb activitats culturals, familiars i musicals

Se celebrarà el 14 de juliol al pati de les antigues escoles

Cultura

Cartell amb la programació de la primera edició de la Lluïda - Fotografia: Ajuntament de Granollers
Cartell amb la programació de la primera edició de la Lluïda - Fotografia: Ajuntament de Granollers

Granollers

Palou estrena dissabte la primera edició de la Lluïda, la festa del barri, amb una desena d'activitats que organitzen l'Associació de Veïns Sant Julià, l'Esplai Guai i el Col·lectiu La Lluïda. Les entitats asseguren que la iniciativa neix amb l'objectiu de crear un espai de trobada del veïnat de Palou, per tal que els habitants del poble es coneguin més i es fomenti la vida comunitària.

La jornada començarà a les 10 del matí amb una caminada cultural guiada per la historiadora local Cinta Cantarell. que començarà a les antigues escoles i passarà per punts emblemàtics del poble com l'església de Sant Julià,  la Torre de les Aigües o el mas Junyent.

Al migdia, l'Esbart Dansaire actuarà al pati de les antigues escoles –que acollirà tots els actes programats– i el duo Guillem i Paco recitaran poesia amb l'espectacle Confesiones. A més, al llarg del dia l'artista Carlos Morán exposarà les seves aquarel·les inspirades en Palou al Centre Cívic i també hi pintarà un mural.

Després de dinar, l'Esplai Guai de Palou s'encarregarà de fer divertir el més petits amb una gimcana i un berenar (16 h) i a partir de les 18 h es representarà un espectacle familiar amb la companyia de pallassos En Joangi i la Tina, que interpretaran La gran festa

A la nit hi ha previstos diversos concerts de músics íntegrament vallesans, després de la botifarrada popular. El tret de sortida el donaran Joan Garriga (Troba Kung Fu) & Madjid Fahem (Manu Chao), que aniran seguits de Magret de Paco i Golíat. La música de DJ Barretina Soundsystem posarà el punt final a la festa. 

 

Edicions locals