Els Xics estrenen la Diada d'estiu per mostrar els millors castells abans de vacances

Es farà a la plaça Maluquer i Salvador i comptarà amb les colles d'Esplugues i Sitges

Cultura

Els Xics de Granollers estrenaran dissabte la Diada d'estiu, una nova trobada castellera ideada com a escenari per a portar els millors castells de la temporada abans de marxar de vacances i de la festa major de Blancs i Blaus.

Aquesta diada especial canvia també l'emplaçament habitual dels castells a Granollers, de manera que no es farà a la Porxada, sinó que se celebrarà a la cruïlla de la plaça Maluquer i Salvador i el carrer Sant Roc, davant de l'oficina de Turisme.

La colla granollerina estarà acompanyada dels Castellers d'Esplugues i la Colla Jove dels Castellers de Sitges, que els acompanyaran a plaça a partir de les 18 h, un cop el sol de l'estiu sigui menys agressiu.

Actes per a tots els públics

De fet, per combatre la calor del juliol, les activitats paral·leles de la Diada d'estiu començaran a les 10.30 h amb una refrescant festa de l'escuma. Al migdia, començarà un vermut i pícnic amenitzat amb música punxada amb vinils per anar-se preparant per a l'actuació.

Un cop acabada la diada castellera,  a les 20 h començarà un concert amb els Engrallats, el grup de músics dels Xics nascut el 2014 i que duen el so de la gralla arreu del país.

La jornada continuarà amb un sopar popular a la fresca i es clourà a partir de les 22.30 h amb djs fins a la 1 h.

Edicions locals